Logga in
Logga in

Kvalificerad controller med inriktning mot kostnadsstyrning, verksamhetsutveckling och analys

Som  Kvalificerad controller  på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Inom den centrala funktionen Ekonomi och styrning arbetar vi med att på central nivå förvalta, samordna och utveckla Trafikverkets ledning, styrning och redovisning. I detta ansvar ingår att styra Trafikverkets ekonomiarbete, informationshantering, verksamhetsutveckling och användning av IT. Vi har ett strategiskt och funktionellt ansvar för hela Trafikverket och bidrar med stöd och styrning inom vårt ansvarsområde. Vår ambition är att skapa en stimulerande arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang.

Om jobbet

CF Ekonomi & styrning driver genom Program Kostnadsstyrning ett aktivt utvecklingsarbete inom områdena kostnadsstyrning och kostnadskontroll. Som vår nya kollega kommer du att tillhöra enheten Analys & rapportering, men under den första tiden vara utlånad till Program Kostnadsstyrning. När Program Kostnadsstyrning avvecklas kommer din roll och uppgifter integreras i den ordinarie linjeorganisationen.

Du kommer att arbeta med att utveckla ekonomiska analyser av investerings- och underhållsverksamheten genom att skapa aggregerade och strukturerade underlag, vidareutveckla arbetssätt för analyser samt själv genomföra övergripande analyser. Det ingår även ett visst ledarskap eftersom du kommer att driva uppdrag inom verksamhetsutveckling. Eftersom du ingår i ett team, som tillsammans stöttar varandra, ska du vara öppen även för andra uppgifter när vi löser våra gemensamma uppdrag.

Rekryterande chef Malin Jönsson säger: "I den här tjänsten få du chansen att arbeta fokuserat med verksamhetsutveckling och ekonomiska analyser samtidigt som du får möjligheten att bidra till kostnadsstyrningen av investerings- och underhållsverksamheten inom Trafikverket."

Program Kostnadsstyrning består av ett antal initiativ som drivs inom olika delar av Trafikverket. Det innebär att du kommer ha kontakt med personer från skilda delar av landet och från olika verksamhetsområden. Du kommer att tillhöra programkontoret som leder arbetet och genomför övergripande analyser.

Kvalifikationer

Vem är du?

Med en stark analytisk förmåga ser du logiska samband i komplexa frågeställningar. Du är trygg och aktiv i kontakten med din omgivning och kommunicerar på ett förtroendeingivande sätt genom att anpassa ditt budskap för målgruppen. Du arbetar proaktivt och strukturerat med hög kvalitet, tar egna initiativ och håller deadlines. Du värdesätter samarbete och goda relationer och delar gärna med dig av din kunskap och erfarenhet.

Vi söker dig som:

  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) med inriktning ekonomi, samhällsbyggnad eller teknik alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av ekonomiska analyser från större organisationer
  • har flerårig erfarenhet av verksamhetsutveckling
  • har god erfarenhet av att arbeta i ekonomisystem
  • har goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel och PowerPoint
  • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av statlig verksamhet
  • har erfarenhet av byggsektorn
  • har goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Övrig information

Möjliga placeringsorter för tjänsten är Solna eller Borlänge. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att jobba hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

#LI-Hybrid

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker initialt via Skype och planeras till v. 41-42.

Rekryterande chef är Malin Jönsson, men den första intervjun kommer att genomföras av Magnus Berg Labor som leder Program Kostnadsstyrning.

Du är varmt välkommen att höra av dig till Magnus Berg Labor (magnus.berg-labor@trafikverket.se), om du har frågor om tjänst, verksamhet etc.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Ekonomi och styrning skapar vi förutsättningar för planering och uppföljning av verksamheten, ansvarar för finansieringsfrågor och fakturahantering. Vi arbetar också med Trafikverkets digitalisering, kundorienterad verksamhetsutveckling, informationsstyrning och myndighetsgemensam arkitektur. Hos oss är du med och skapar rätt förutsättningar för att vi ska lyckas med vårt uppdrag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Programansvarig: Magnus Labor,
0101231349

SEKO: Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO: Ann-Katrin Berglund,
0101230616

ST: Pasquale Magnusson,
0101240582

Rekryterande chef: Malin Jönsson,
0101238949