Logga in
Logga in

Redovisningscontroller

Som Redovisningscontroller på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Har du ett genuint intresse för redovisning? Då kan det vara dig vi söker till en tjänst som redovisningscontroller på Trafikverket i Borlänge

Om jobbet

Som redovisningscontroller på avdelning Redovisning och ekonomistöd på Centrala funktionen Ekonomi och styrning kommer du jobba med redovisningsfrågor på övergripande nivå inom Trafikverket, till den tjänst vi söker nu ingår arbete med löpande momsredovisning.

Du kommer även att arbeta med Trafikverkets övergripande redovisning och bokslut, samt samordna och kvalitetssäkra den löpande redovisningen med inriktning moms och skatter. I arbetsuppgifterna ingår både rutinartade moment och arbete med att utveckla rutiner och arbetssätt, samt att stödja verksamheten i redovisningsfrågor. En betydande del av arbetsuppgifterna är av analyserade och problemlösande karaktär.

Du kommer till en stabil grupp om nio medarbetare.

Kvalifikationer

Vi söker en medarbetare med ett genuint intresse för redovisning och mycket god analytisk förmåga för att bland annat kunna hitta nya lösningar på utmanande redovisningsfrågor. För att lyckas i rollen behöver du ha förmåga att självständigt driva arbetet framåt och planera och prioritera arbetet. Du är noggrann, och du drivs av att utveckla och förbättra arbetssätt. Då avdelning Redovisning och ekonomistöd inom centrala funktionen Ekonomi och styrning fungerar som ett stöd inom Trafikverket så krävs det att din kommunikationsförmåga är god, då du behöver kunna göra dig förstådd av medarbetare även utan ekonomibakgrund, samt stå upp för det som är rätt enligt regelverket på ett supportande sätt.

Vi söker dig som

  • har en högskoleexamen om minst 180 hp (120 p) med inriktning mot redovisning
  • har några års aktuell och relevant erfarenhet från arbete med redovisning eller som controller för finansiell uppföljning
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har arbetat med statlig redovisning
  • har erfarenhet av arbete i Agresso

Övrig information

Placeringsort är Borlänge.

Önskar du arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Digitala intervjuer är planerade att genomföras v.24.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Ekonomi och styrning skapar vi förutsättningar för planering och uppföljning av verksamheten, ansvarar för finansieringsfrågor och fakturahantering. Vi arbetar också med Trafikverkets digitalisering, kundorienterad verksamhetsutveckling, informationsstyrning och myndighetsgemensam arkitektur. Hos oss är du med och skapar rätt förutsättningar för att vi ska lyckas med vårt uppdrag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef Liselotte Fahlcrantz,
0101235554

ST Per Olof Hellbergs,
0101235544

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Amra Halilovic,
0101230477