Logga in
Logga in

Vi söker Faktura- och ekonomisupporthandläggare till Borlänge

Som faktura- och ekonomisupporthandläggare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

På vår enhet är vi 18 handläggare som ansvarar för hanteringen av Trafikverkets faktura- och betalningsflöde samt ger support gällande ekonomiadministrativa frågor. Drygt 500 000 fakturor passerar vår avdelning årligen och vi besvarar ca 20 000 supportärenden i vår ekonomisupportfunktion.

Om jobbet

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är granskning och hantering av fakturor i ett digitalt flöde, som består av in- och utbetalningar, påminnelse- och inkassokrav samt avstämning av konton kopplade till dessa arbetsuppgifter. Du kommer också att ingå i enhetens Ekonomisupport.

I din roll ingår många kontakter såväl internt som externt. I de interna kontakterna handlar det oftast om att instruera, ge råd och förmedla information till andra yrkesgrupper inom vårt kompetensområde. I de externa kontakterna handlar det främst om dialog med motsvarande yrkesgrupper i syfte att påverka kunder och leverantörers agerande gällande e-fakturering.

Hos oss arbetar vi i team och hjälps åt och lär av varandra. 


Kvalifikationer

Vem är du?

Vi söker dig som är analytisk och noggrann i ditt arbete. Du har en känsla för detaljer samtidigt som du också har en förmåga att kunna lyfta blicken och se sammanhang ur ett större perspektiv. Du har en god kommunikativ förmåga, vilket innebär att du kan förmedla budskap på ett enkelt sätt, är lyhörd och kan anpassa din kommunikation beroende på vem du kommunicerar med. Du är professionell och serviceinriktad och trivs i en roll där du har kontakt med många människor. Eftersom vi jobbar i team, ser vi det som en självklarhet att du har en god samarbetsförmåga och trivs att arbeta i grupp.

Vi söker dig som har

  • en universitets- eller högskoleexamen inom ekonomi (180 hp) alternativt en gymnasieexamen med ekonomisk inriktning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet i närtid (inom de senaste fem åren)
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av rådgivning och/eller support inom ekonomiområdet
  • erfarenhet och vana av ekonomisystem i en större organisation.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Kom ihåg att de frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! Intervjuer sker via Skype och genomförs under v.8-9.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Ansökan

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Ekonomi och styrning skapar vi förutsättningar för planering och uppföljning av verksamheten, ansvarar för finansieringsfrågor och fakturahantering. Vi arbetar också med Trafikverkets digitalisering, kundorienterad verksamhetsutveckling, informationsstyrning och myndighetsgemensam arkitektur. Hos oss är du med och skapar rätt förutsättningar för att vi ska lyckas med vårt uppdrag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

ST Per Olof Hellbergs,
0101235544

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Amra Halilovic,
0101230477

Rekryterande chef Emma Sjöström,
0101234355