Logga in
Logga in

Motorman/Matros till Furusundsleden

Som medarbetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Brinner du som vi för en säker och miljövänlig sjöfart? Är du en initiativtagande, öppen och kommunikativ person med hög grad av servicekänsla? Vi söker nu engagerad personal till våra gula vägfärjor - var med och gör Sverige närmare. Färjerederiet är inne i en förändringsprocess mot elektrifiering, klimatanpassning, automatisering och digitalisering där du är en viktig del i den förändringsresan. Just nu söker vi motorman/matros till Furusundsleden i Stockholms skärgård. Furusundsleden går mellan Furusund och Yxlan utanför Norrtälje. Färjeledens längd är 600 meter lång och överfartstiden är fyra minuter.

I tjänsten ingår bland annat underhålls- och reparationsarbeten, kontrollera att färjans maskineri är i sjövärdigt skick samt lastning och lossning. Det ingår även att under befälhavarens översyn regelbundet framföra färjan i trafik för att upprätthålla denna förmåga.

Kvalifikationer

Du arbetar i nära samarbete med befälhavaren vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du är tekniskt kunnig och har intresse för att ta ett större ansvar för den tekniska driften ombord.

Ombord på färjan är du dessutom vårt ansikte utåt och det förutsätter att du har en hög grad av servicekänsla. Som person är du även initiativtagande, flexibel och självständig, du ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Vi söker dig som

  • har lägst sex månaders tjänstgöring på däck eller i maskin, alternativt gymnasieskolans energiprogram med inriktning sjöfartsteknik eller YH-utbildning inom sjöfart som leder till befattning som lättmatros eller vaktgående maskinpersonal
  • har maskinist B-examen alternativt, som lägst, maskinbefäl klass VIII-examen
  • har utbildning i passagerarsäkerhet (crowd management)
  • har gått grundläggande säkerhetsutbildning (basic training) enligt STCW Manila
  • har vana att använda digitala verktyg och stödsystem
  • talar och skriver svenska obehindrat
  • har giltigt läkarintyg för sjöfolk med däckstjänstgöring, lägst inre fart

Det är meriterande om du

  • har högre behörigheter/utbildning eller annan erfarenhet som vi bedömer relevant
  • har erfarenhet av arbete på vägfärjor
  • har erfarenhet av underhållssystem såsom AMOS

Övrig information

Vänligen bifoga ditt CV då det ligger till grund för det första urvalet i den här processen.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

På Trafikverkets färjerederi är du med och bidrar till att 22 miljoner personresor och 13 miljoner fordonstransporter varje år sker så effektivt, hållbart och säkert som möjligt. Trafikverkets färjerederi är Sveriges största rederi med runt 70 vägfärjor som trafikerar över 40 färjeleder. När vattnet fryser i de norra delarna av vårt land ansvarar vi även för drift och underhåll av isvägar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Distriktschef: Dennis Söderman,
0101242810

Seko: Åke Ottosson,
0101242839

Saco: Kenneth Toresson,
0101238036

ST: Martin Ovin,
0702239823