Logga in
Logga in

Distriktstekniker till Norra Göteborg

Som distriktstekniker på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Söker du en vardag som kombinerar fartygsteknik med struktur och ledarskap? Det kan vi erbjuda!

Distriktstekniker i Färjerederiet är ett tekniskt arbete som blandar administration, arbetsledning och i viss mån skruvande när det behövs.

Du jobbar i distriktets ledningsteam i ett nära samarbete med distriktschefen, sektionscheferna med centrala teknikavdelningen och med våra operativa besättningar. 

Vi söker en kommunikativ tekniker till distrikt Norra Göteborg och lederna Svanesund, Kornhall, Nordö, Björkö, Högsäter och Sund-Jaren. En tekniker som tycker det är roligt att interagera med människor och med intresse för planering och uppföljning av underhållsarbete på fartyg.

Du är huvudansvarig för att maskinellt underhåll och erforderlig service utförs på färjor, landanläggningar och vaktstuga inom distriktet. Distriktsteknikern planerar, tillsammans med distriktschef och rederiingenjörer, framtida renoveringar, motorbyten och dylikt samt lägger beställningar och följer upp fakturor. Det är din uppgift att se till att brister som uppstår mellan varvsbesöken blir avhjälpta, såväl med interna som inhyrda resurser.

Vidare deltar du i arbetet med budget, underhåll, varvsbesök och besiktningar samt är distriktets kontaktperson mot teknikavdelningen. Du säkerställer att underhållssystemet är uppdaterat och att material för arbeten finns på plats samt rutiner och dokumentation är uppdaterat.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har teknisk utbildning med lägst gymnasiekompetens och flerårig teknisk yrkeserfarenhet.
 • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
 • är mån om att ge professionell service genom att du är lyhörd och bemöter andra med respekt
 • har god datorvana och kunskap i Officepaketet
 • har erfarenhet av underhållssystem såsom AMOS
 • har en god administrativ- och organisatorisk förmåga
 • är kommunikativ med en god samarbetsförmåga
 • innehar pedagogiska färdigheter och strävan efter att utveckla och entusiasmera medarbetare på din arbetsplats
 • har körkort för personbil
 • talar och skriver svenska obehindrat

Det är meriterande om du

 • har högre teknisk utbildning så som högskola eller YH-utbildning
 • har erfarenhet från sjöfartsnäringen
 • har erfarenhet av arbetsledning

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Trafikverkets färjerederi är du med och bidrar till att 22 miljoner personresor och 13 miljoner fordonstransporter varje år sker så effektivt, hållbart och säkert som möjligt. Trafikverkets färjerederi är Sveriges största rederi med runt 70 vägfärjor som trafikerar över 40 färjeleder. När vattnet fryser i de norra delarna av vårt land ansvarar vi även för drift och underhåll av isvägar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Distriktschef: Jörgen Sandström,
0101232853

SEKO: Åke Ottosson,
0101242839

SACO: Kenneth Toresson,
0101238036

ST: Stefan Sörensson,
0101232867