Logga in
Logga in

HR-chef till Färjerederiet

Som HR-chef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Lockas du av att få leda HR-arbetet i en samhällsviktig verksamhet? Sveriges största rederi står inför stora förändringar. Vi går från att "köra färja" med dieselmotorer till ett nytt arbetssätt med klimatanpassning, digitalisering och automatisering. Förändringarna påverkar de 550 tillsvidareanställda, 250 visstidsanställda samt våra 22 miljoner passagerare.

HR-chefen ingår i Färjerederiets ledningsgrupp och har en central funktion i arbetet med att utveckla och förverkliga verksamhetens strategier och stödja den operativa verksamheten att fungera dygnet runt. Färjerederiet har högt ställda miljö- och klimatmål, det är viktigt att du, som del av ledningsgruppen, stödjer och verkar för dessa mål.

Du ansvarar för att driva löne- och förhandlingsfrågor samt är delaktig i att lyfta fram förbättringsområden och att hitta lösningar på problem. Du har lätt för att skapa goda relationer, är trovärdig och tydlig i arbetsgivarrollen. Förutom strategiska frågeställningar ingår till stor del arbete av operativ karaktär.

Som chef blir din roll att leda och entusiasmera en kompetent och professionell HR-funktion bestående av elva medarbetare.

I arbetet ingår att samverka i utvecklingsprojekt med övriga HR-avdelningar i Trafikverket.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som HR-chef i Färjerederiet drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du har ett proaktivt och konsultativt förhållningssätt samt är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen. Det innebär till exempel att du är kommunikativ och lyhörd, och driver processer och utvecklingsarbete på ett pedagogiskt och engagerande sätt. Du levererar resultat och driver verksamheten framåt. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en prestigelös kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som

  • har högskoleexamen om minst 180 HP med beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har byggt upp och utvecklat din HR-kompetens under flera år i liknande roller inom en myndighet eller större företag med väl utvecklade HR-processer
  • har lång erfarenhet av ledningsgruppsarbete och ledningsgruppsutveckling och har drivit förändrings- och utvecklingsarbete
  • har arbetat med de flesta av ovanstående HR-områden samt med fackliga förhandlingar, löner, förmåner och arbetsrättsliga frågor
  • har ledarerfarenhet, till exempel ledning av komplexa uppdrag, projekt eller verksamhet
  • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av HR-arbete i en operativ verksamhet

Övrig information

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Urval sker löpande.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. 

På Trafikverkets färjerederi är du med och bidrar till att 22 miljoner personresor och 13 miljoner fordonstransporter varje år sker så effektivt, hållbart och säkert som möjligt. Trafikverkets färjerederi är Sveriges största rederi med runt 70 vägfärjor som trafikerar över 40 färjeleder. När vattnet fryser i de norra delarna av vårt land ansvarar vi även för drift och underhåll av isvägar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rederichef Erik Froste,
0101231302

SACO Kenneth Toresson,
0101238036

ST Henrik Sjödahl,
0739904882

SEKO Åke Ottosson,
0101242839