Logga in
Logga in

Motorman/Matros till Tynningöleden

Som medarbetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Brinner du som vi för en säker och miljövänlig sjöfart? Är du en initiativtagande, öppen och kommunikativ person med hög grad av servicekänsla? Vi söker nu engagerad personal till våra gula vägfärjor - var med och gör Sverige närmare.

Just nu söker vi motorman/matros till Tynningöleden. Färjeleden går mellan Tynningö och Värmdö i Stockholms skärgård. Tynningöleden är 1000 m och överfarten tar ca åtta minuter.

I tjänsten ingår bland annat underhålls- och reparationsarbeten, kontrollera att färjans maskineri är i sjövärdigt skick samt lastning och lossning. Du arbetar i nära samarbete med övrig besättning vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga.

Ombord på färjan är du dessutom vårt ansikte utåt och det förutsätter att du har en hög grad av servicekänsla. Som person är du även initiativtagande och självständig, du ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har lägst sex månaders tjänstgöring på däck eller i maskin, alternativt gymnasieskolans energiprogram med inriktning sjöfartsteknik eller YH-utbildning inom sjöfart som leder till befattning som lättmatros eller vaktgående maskinpersonal
  • har maskinist B-examen alternativt maskinbefäl klass VIII-examen
  • har utbildning i passagerarsäkerhet (crowd management)
  • har gått grundläggande säkerhetsutbildning (basic training) enligt STCW Manila
  • har vana att använda digitala verktyg och stödsystem
  • har giltigt läkarintyg för sjöfolk med däckstjänstgöring, lägst inre fart

Det är meriterande om du

  • har högre behörigheter/utbildning eller annan erfarenhet som vi bedömer relevant
  • har ADR-utbildning
  • har erfarenhet av arbete på vägfärjor
  • har erfarenhet av underhållssystem såsom AMOS

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Trafikverkets färjerederi är du med och bidrar till att 22 miljoner personresor och 13 miljoner fordonstransporter varje år sker så effektivt, hållbart och säkert som möjligt. Trafikverkets färjerederi är Sveriges största rederi med runt 70 vägfärjor som trafikerar över 40 färjeleder. När vattnet fryser i de norra delarna av vårt land ansvarar vi även för drift och underhåll av isvägar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Distriktschef: Magnus Ihrfors,
0101230521

SEKO: Åke Ottosson,
0101242839

SACO: Kenneth Toresson,
0101238036

ST: Stefan Sörensson,
0101232867