Logga in
Logga in

Bilstödsutredare

Som b ilstödsutredare på Trafikverket gör du en viktig insats i samhället. Du är nämligen med och bidrar till ökad tillgänglighet, mobilitet och trafiksäkerhet för alla medborgare i Sverige. 

Sök tjänsten

Om jobbet

Trafikverkets Bilstödsenhet har ansvar för att på uppdrag av Försäkringskassan utreda bilanpassningsbehov för barn och vuxna med funktionsnedsättning. Enheten är nationell och består i nuläget av 15 utredare som är placerade på förarprovs olika kontorsorter runt om i landet. De två nu aktuella tjänsterna har möjliga placeringar i Stockholm, Jönköping eller  Göteborg.

Som bilstödsutredare ansvarar du för utredning av bilanpassningsbehov och lämnar skriftliga yttranden till Försäkringskassan. Du bidrar med expertkunskaper utifrån ett trafiksäkerhetsperspektiv. Du utreder även behov av körkortskoder och lämnar förslag på villkor i körkortet till Transportstyrelsen. I arbetet krävs att du kan vägleda människor med olika typer av funktionsnedsättningar för att hitta en användbar bilanpassning. I din roll som bilstödsutredare har du förutom kontakt med de som söker stöd för bilanpassning även mycket kontakter med intressenter som till exempel Försäkringskassan, Transportstyrelsen, fordonsanpassningsföretag, läkare, arbetsterapeuter, handikapporganisationer samt VTI.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som bilstödsutredare behöver du vara självgående. I rollen har du frihet under ansvar då du självständigt driver dina utredningar och själv ansvarar för att planera dina arbetsdagar. Du behöver vara hänsynstagande och ha ett förhållningssätt som präglas av empati, samtidigt som du ser till vårt uppdrag. I din roll som bilstödsutredare på Trafikverket behöver du kunna förhålla dig neutral till olika intressenter och du behöver därför känna dig trygg i att kunna säga ifrån och kunna skilja på sak och person. Det är viktigt att du är analytiskt lagd och stundvis kan hantera komplex information eftersom du i ditt arbete kommer i kontakt med såväl juridisk, medicinsk och teknisk information och behöver kunna knyta samman informationen i en helhetsbedömning. I bilstödsprocessen har du en samordnande roll gentemot de parter du samarbetar med och det är därför viktigt att du på ett pedagogiskt sätt kan förmedla information, vara lyhörd inför motparten och säkerställa att de olika parterna har förstått informationen.

Vi söker dig som

  • har godkänd gymnasieexamen
  • har tidigare arbetslivserfarenhet som exempelvis trafikinspektör, inom fordonsteknik, ergonomi, vårdsektorn, hjälpmedelsbranschen eller motsvarande
  • har erfarenhet av arbete innehållande administrativa arbetsuppgifter
  • har giltigt körkort för, god körvana och skicklighet i framförande av manuellt växlad personbil
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har goda kunskaper inom Office-paketet, främst i Word

Det är meriterande om du:

  • är bekväm med att kommunicera på engelska
  • har kunskaper i andra språk

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester, körtest och ett skriftligt arbetsprov som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Intervjuer sker via Skype och planeras att genomföras under vecka 35-36.

Resor är vanligt förekommande i arbetet.

Önskar du arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Bert Olsson,
0101236149

SACO Viktoria Andersson,
0101231176

ST Ola Längkvist,
0101243289

SEKO Mats Hamberg,
0101240523