Logga in
Logga in

Enhetschef Förarprov

Vill du vara med och driva vårt Förarprovskontor i Karlskrona mot framtiden? Sök jobbet som enhetschef på Trafikverket och bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Sök tjänsten

Om jobbet

Hos Förarprov jobbar du med kunden i centrum. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till att varje kund känner sig välkommen, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper. Vårt mål är trafiksäkra, riskmedvetna och miljömedvetna förare i vägtransportsystemet. På Förarprov möter vi ett stort antal kunder varje dag. Vi ser olikheter hos både medarbetare och kunder som en styrka och hos oss är utveckling en självklarhet. Förarprov är en resultatenhet i Trafikverket och har cirka 600 medarbetare i hela landet fördelade på 34 orter. I Karlskrona arbetar det i dagsläget 10 medarbetare.

Som enhetschef planerar, leder och följer du upp den dagliga verksamheten på kontoret. Du är första linjens chef och leder enheten genom starkt engagemang, öppenhet, samarbete och samverkan med medarbetarna och i samråd med avdelningschefen.

Verksamheten på kontoret drivs så att kunderna ges de bästa förutsättningarna och arbetsklimatet präglas av delaktighet och arbetsglädje bland medarbetarna. Du har personal-, kund-, budget- och verksamhetsansvar för kontorets verksamhet. Som enhetschef är du medlem i avdelningens ledningsgrupp och stödjer avdelningschefen i arbetet med att utveckla avdelningen.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. 

Vi söker dig som:

  • har flerårig aktuell chefserfarenhet av personal-, kund-, budget- och verksamhetsansvar
  • har minst avslutad gymnasieutbildning med relevant inriktning
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för manuellt växlad personbil

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av att driva en serviceinriktad verksamhet med dagliga personliga kontakter
  • har erfarenhet av arbete inom statlig/ offentlig verksamhet
  • har utbildning inom chefskap/ ledarskap.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Rekryterande chef är tillgänglig för frågor via telefon under v. 28-29 och v. 33, samt via mail (liane.jaldemark@trafikverket.se) under hela annonseringsperioden.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

De första intervjuerna är planerade att hållas den 6 och 8 september på plats i centrala Karlskrona.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Hos Förarprov på Trafikverket bidrar du till att säkerställa trafiksäkerheten och miljömedvetenheten på Sveriges vägar. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Det är hos oss som drömmen om ett körkort och de möjligheter som det skapar kan förverkligas. Det är vi som gör så att alla kunder känner sig välkomna, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

SACO Viktoria Andersson,
0101231176

ST Ola Längkvist,
0101243289

SEKO Mats Hamberg,
0101240523

Rekryterande chef Liane Jaldemark,
0101234788