Logga in
Logga in

Resursplanerare Skövde

Som resursplanerare på Trafikverket Förarprov är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Sök tjänsten

Vi söker nu en resursplanerare till vårt Förarprovskontor i Skövde!

Om jobbet

Hos Förarprov jobbar du med kunden i centrum. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkortsområdet och yrkestrafikområdet. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till att varje kund känner sig välkommen, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper. Vårt mål är trafiksäkra, riskmedvetna och miljömedvetna förare i vägtransportsystemet. På Förarprov möter vi ett stort antal kunder varje dag. Vi ser olikheter hos både medarbetare och kunder som en styrka och hos oss är utveckling en självklarhet. Förarprov är en enhet i Trafikverket och har cirka 500 medarbetare i hela landet fördelade på ett 30-tal orter.

Som resursplanerare stöttar du hela Förarprovskontoret med en effektiv och långsiktigt hållbar resursplanering. I samarbete med enhetschefen ansvarar du för den operativa resursplaneringen som innebär planering av provtider så långt fram som 11 månader. I dialog med enhetschefen gör du förändringar i resursplaneringen beroende på tillgång och efterfrågan. Vid exempelvis sjukdom krävs det snabba justeringar i planeringen och kontakt med kunder för att boka om prov. Till din hjälp använder du dig av Trafikverkets eget resursplaneringsverktyg. Ditt mål är att både skapa optimal nytta för Trafikverkets kunder och bästa möjliga förutsättningar för dina kollegor.

I rollen ansvarar du för dagsschemat för 15 medarbetare. Du kommer också att medverka vid introduktion av nya medarbetare samt vid behov arbeta i receptionen eller förrätta kunskapsprov. Du kommer ha mycket dialog med trafikskolor och även med privatpersoner. Det kan exempelvis handla om att boka om tider och svara på frågor från kunderna. Arbetet i den dagliga verksamheten består bland annat av administrativt stöd till enhetschefen och anpassas hela tiden efter verksamhetens behov. Du kommer att arbeta i nära samarbete med enhetschef och andra resursplanerare i avdelning Väst.

Kvalifikationer

Då vi jobbar med kundservice är det viktigt för oss att du är serviceinriktad och har lätt för att samarbeta med andra. Du har god kommunikationsförmåga vilket innebär att du är lyhörd, förmedlar ditt budskap på ett tydligt och respektfullt sätt, och att du anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har god problemlösningsförmåga, kan självständigt arbeta med flera uppgifter parallellt och kan prioritera det viktigaste. För att kontoret skall fungera på bästa sätt så krävs det att du är flexibel, och när situationen kräver det, kan anpassa dig till ändrade förutsättningar.

Vi söker dig som:

  • har godkänd gymnasieutbildning
  • är minst 23 år vilket är lägsta ålder för att få förrätta kunskapsprov enligt Transportstyrelsens föreskrift om förordnande att förrätta prov
  • har goda kunskaper i Officepaketet
  • har giltigt B-körkort för manuellt växlad personbil
  • har goda kunskaper i tal och skrift på svenska
  • är bekväm med att prata engelska

Det är meriterande om du har:

  • relevant och aktuell erfarenhet från arbete med bemannings- och resursplanering
  • provförrättarkompetens

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester kommer att skickas ut till de som uppfyller skallkraven under vecka 25.

Intervjuer är preliminärt planerade att genomföras under vecka 29. Med anledning av semesterperiod så kommer det att dröja med återkoppling efter genomförda tester, och sedan också efter genomförda intervjuer.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Hos Förarprov på Trafikverket bidrar du till att säkerställa trafiksäkerheten och miljömedvetenheten på Sveriges vägar. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Det är hos oss som drömmen om ett körkort och de möjligheter som det skapar kan förverkligas. Det är vi som gör så att alla kunder känner sig välkomna, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Maria Kättström,
0101237633

SACO: Viktoria Andersson,
0101231176

ST: Ola Längkvist,
0101243289

SEKO: Mats Hamberg,
0101240523