Logga in
Logga in

Sommarvikariat som kundtjänsthandläggare

Som sommarjobbare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare samt företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Att sommarjobba hos oss är ett bra sätt för dig att få arbetslivserfarenhet samt möjlighet att knyta nya kontakter och skaffa referenser samtidigt som du bidrar med nya infallsvinklar och ett nytt tänkande. Planerad tidsperiod maj-september.

Om jobbet

Du kommer att vara Förarprovs ansikte utåt och möta våra många olika kunder. Som kundtjänsthandläggare delar du med dig av information och bemöter våra kunder professionellt för att ge dem bästa förutsättningarna för att visa sina kunskaper.

Du arbetar enligt lagt schema där du alternerar arbete i receptionen och med administrativa arbetsuppgifter. Du hjälper även våra kunder vid fotografering för körkort och svarar på frågor rörande bestämmelser om förarprov mm.

I rollen kan det även komma att bli aktuellt att förrätta kunskapsprov. I samband med kunskapsproven genomför du ID-kontroller.

Du arbetar enligt ett schema som kan innefatta resor i viss utsträckning till kontoren i Sollefteå och Umeå.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du lösningsorienterad och har förmågan att sätta dig in i olika arbetsuppgifter och lösa de situationer som uppstår. Du har en god samarbetsförmåga, är engagerad och utför dina arbetsuppgifter på ett pålitligt sätt.

Vi söker dig som

  • Är minst 23 år, vilket är lägsta ålder för att få förrätta kunskapsprov enligt Transportstyrelsens föreskrift om förordnande att förrätta prov.
  • Har en pågående gymnasie-, KY-, högskole-eller universitetsutbildning eller som avslutat utbildningen 2021 eller senare.
  • Har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av arbete med personlig kundkontakt med vana av flera olika kommunikationsvägar.
  • Har god vana av att arbeta i olika IT-system.
  • Har grundläggande kunskap i Officepaketet.
  • Har goda kunskaper i tal och skrift på svenska.
  • har goda kunskaper i engelska i tal
  • Har kunskaper i engelska i skrift.
  • Har körkort för manuellt växlad personbil

Övrig information

Varje sommarjobb har en egen annons vilket innebär att du aktivt behöver söka samtliga sommarjobb du är intresserad av. Det innebär också att du kan bli aktuell för flera sommarjobb och bli kontaktad av flera olika chefer för intervjuer.

Om du uppfyller kraven i annonsen och går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få genomföra webbaserade tester. Dessa kommer att skickas via mail efter ansökningstiden har gått ut. Kvalifikationerna i annonsen och testresultaten kommer ligga som grund för vilka som går vidare till intervju. Vi arbetar för en öppen inkluderande kultur där vi värdesätter mångfald. För en träffsäker och objektiv rekrytering använder vi webbaserade tester i vårat urval. Testerna är ett objektivt verktyg helt oberoende av ålder, kön, etnicitet etc. som gör att de är rättvisa och motverkar diskriminering. Det innebär att alla kandidater bedöms på samma sätt.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Hos Förarprov på Trafikverket bidrar du till att säkerställa trafiksäkerheten och miljömedvetenheten på Sveriges vägar. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Det är hos oss som drömmen om ett körkort och de möjligheter som det skapar kan förverkligas. Det är vi som gör så att alla kunder känner sig välkomna, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.


Sök tjänsten

Ansvarig handläggare, Rekryterande chef Anneli Ullin,
0101231517