Logga in
Logga in

Verksamhetsutvecklare strategiskt kundarbete

Som verksamhetsutvecklare på Trafikverket Förarprov är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Förarprovs verksamhet ska bidra till trafiksäkra, riskmedvetna och miljömedvetna förare i vägtransportsystemet. Jag som blir din nya chef heter Rikard Norrbom. Utvecklingsvilja, engagemang och pålitlighet tillsammans med en positiv människosyn är viktiga värderingar för mig.

Om jobbet

På enheten Ledningsstöd stöttar vi hela Förarprovs verksamhet genom att förvalta och utveckla arbetssätt, processer och IT-stöd, vi har en viktig roll i Förarprovs förändrings- och utvecklingsarbete. I denna tjänst har du en viktig roll i att driva utvecklingsprojekt, samordna upphandlingar och leverantörsavtal samt implementera förändringar med fokus på kvalitet och verksamhetsnytta. Du kommer ha ett särskilt fokus på att utveckla det långsiktiga kundarbetet. Det innefattar såväl kundanalys som tjänstedesign.

Det ingår bl a att:

 • delta i eller leda uppdrag och arbetsgrupper som bidrar till ständiga förbättringar
 • stötta Förarprovs chefer i förändringsledning
 • stötta verksamheten i att etablera metodik för beslutsunderlag och implementering och uppföljning
 • rapportera till chefen för enhet Ledningsstöd

Då vi arbetar nationellt ingår det resor i arbetet

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du god analytisk förmåga där du ser sammanhang och förstår dess påverkan på verksamheten. Du är initiativtagande och självständig. Med hjälp av ditt strukturerade arbetssätt ser du vad som behöver göras och agerar därefter.  Du har kontakt med både chefer och kollegor på Förarprov och Trafikverket. Det är därför viktigt att du har god samarbetsförmåga och att du i din kommunikation är lyhörd och anpassar dig till verksamhetens behov och förutsättningar.

Vi söker dig som har

 • några års aktuell arbetslivserfarenhet som verksamhetsutvecklare inom en verksamhet som kräver återkommande anpassning till förändringar
 • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp inom organisation/förändringsledning eller för tjänsten relevant område, alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som Trafikverket bedömer likvärdig
 • erfarenhet av kundarbete på strategisk nivå
 • mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • körkort för personbil

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av tjänstedesign och kundanalyser
 • erfarenhet av arbete i en offentlig verksamhet

Övrig information

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Vänligen hänvisa inte till ditt CV

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Tidplan för rekryteringen:

Tester skickas ut via mejl den 7 juni

Intervjuer genomförs vecka 33. (Vi tar en paus i rekryteringen då det är sommar och återupptar den efter semestern)

Ansökan

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Hos Förarprov på Trafikverket bidrar du till att säkerställa trafiksäkerheten och miljömedvetenheten på Sveriges vägar. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Det är hos oss som drömmen om ett körkort och de möjligheter som det skapar kan förverkligas. Det är vi som gör så att alla kunder känner sig välkomna, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Rikard Norrbom,
0101257442

SACO: Viktoria Andersson,
0101231176

ST: Ola Längkvist,
0101243289

SEKO: Mats Hamberg,
0101240523