Logga in
Logga in

Byggnadsförvaltare till Trafikverkets fastighetsavdelning

Som Byggnadsförvaltare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Är du en skicklig förvaltare som har vana av kommersiella byggnader? Då kan rollen som Byggnadsförvaltare på Trafikverket passa dig! 

Om jobbet

Som Byggnadsförvaltare inom avdelning Fastighet företräder du Trafikverket både regionalt och nationellt som ägare av Trafikverkets bebyggda fastigheter. Du ansvarar för förvaltning av Trafikverkets byggnader med tillhörande markområden och uthyrning av lokaler i området Stockholm/Öst. Att kontinuerligt skapa nya och upprätthålla befintliga kundrelationer hos kommuner, fastighetsägare, bandriftsentreprenörer m.fl. är en naturlig del i arbetsuppgifterna Du har budget- och resultatansvar för dina fastigheter och ansvarar för att följa upp att våra driftentreprenörer levererar enligt ingångna driftavtal. Tillsammans med våra upphandlare handlar du upp och genomför byggentreprenader genom våra ramavtal. Du rapporterar direkt till enhetschefen för Fastighetsförvaltning och i utvecklingsarbete för förbättring och effektivisering av verksamheten på enheten.

Du driver självständigt eller tillsammans med andra ärenden gällande:

 • budget, prognos och uppföljningar
 • uthyrning av lokaler och hyresförhandlingar
 • tillse att myndighetskrav uppfylls
 • planera och beställa underhåll av byggnader
 • företräda Trafikverket som fastighetsägare vid förhandlingar
 • medverka som sakkunnig vid interna utredningar
 • styra projektering och projektledning vid om- och tillbyggnationer 

Vi kan erbjuda dig ett roligt och omväxlande jobb, i en arbetsgrupp med trevliga kollegor och en chef med tillitsbaserat ledarskap. Hos oss på Trafikverket får du en trygg och stabil arbetsgivare där du får bidra till att göra nytta för samhället.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har förmåga att arbeta självständigt och strukturerat och kan utifrån din analytiska problemlösningsförmåga leverera goda resultat. Som person är du flexibel och van vid att arbeta i en verksamhet i förändring, där stora krav ställs på samarbete både internt och externt. Som person är du drivande, har lätt för att skapa goda relationer och kan bygga och vårda nätverk, vilket är något som faller sig naturligt för dig.

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning inom området fastighetsförvaltning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har erfarenhet från fastighetsförvaltning/drift i privat eller offentlig verksamhet
 • har goda kunskaper i Microsoft Office-paketet
 • har körkort för personbil
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av AFF avtal i upphandlings- eller driftsskede
 • har upphandlat enligt lagen om offentlig upphandling (LOU)
 • har fastighetsteknisk bakgrund

Övrig information

Placering för tjänsten är Solna eller Västerås. Resor inom förvaltningsområdet ingår i tjänsten och det kan även förekomma resor nationellt. 

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan. 

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer planeras till v. 37 och kommer att hållas via Skype.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På HR arbetar du tillsammans med verksamheten för att skapa en modern och attraktiv arbetsplats. Fokus för oss är att hitta talanger, i rätt tid, på rätt plats och med rätt profil. Vi bidrar med stöd och styrning inom hela HR-området till både organisation och chefer. Tillsammans med verksamheten arbetar vi för att skapa en stimulerande arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang - och vi hoppas du vill vara en del av den.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Theres Lans,
0101234838

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

ST Jerk Wiktorsson,
0101231104

SACO Nils Brandberg,
0101232497