Logga in
Logga in

HR-strateg

Som HR-strateg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Vi söker nu en ny kollega till en av våra centrala HR-enheter som ansvarar för att utveckla och förvalta områden som strategisk kompetensförsörjning, kompetensutveckling och lärande, chefsförsörjning, ledarutveckling, karriärutveckling, medarbetarskap och organisationskultur.  Välkommen att söka jobb hos oss som HR-strateg med placering i Solna eller Borlänge. Vi vill ha din ansökan senast den 30/5 2022.

Om jobbet

Du kommer att ingå i vårt HR team som jobbar tillsammans för att ge chefer och medarbetare bästa möjliga förutsättningar för att utveckla kompetens och prestera tillsammans med utgångspunkt i Trafikverkets värdegrund, medarbetarskap och ledarskap. Du får möjlighet att driva och leda utveckling inom för Trafikverket mycket viktiga HR-processer. Fokus ligger på strategiska frågor och förändringsarbete. Det är viktigt att kunna röra sig mellan det strategiska och operativa och tillsammans med verksamhetsnära HR hitta bra tillämpningar för verksamheten.

Några exempel på arbetsuppgifter

·      Utveckla och förvalta effektiva arbetssätt, processer och tjänster/produkter som stödjer verksamheten att uppnå långsiktiga mål och planer

·      Delta eller leda utvecklingsarbeten tillsammans med andra HR-medarbetare eller andra delar av organisationen

·      Utgöra stöd inom området till HR-organisationen och övrig verksamhet

·      Delta/leda i olika forum och nätverk (interna och externa)

·      Omvärldsbevaka och se till att våra HR-leveranser är samtida och effektiva

Trafikverkets HR-organisation har en bred och djup kompetens som utvecklar den samlade HR-leveransen - tillsammans. Som medarbetare i Trafikverket kommer du ha goda utvecklingsmöjligheter, oavsett om du vill breddas mot nya HR-områden eller mot andra typer av roller. Tjänsten är omväxlande och erbjuder många intressanta möjligheter i en kultur som är öppen och inkluderande och präglas av stort engagemang.

Välkommen att söka jobb hos oss!

Kvalifikationer

Du har god kommunikativ förmåga och har både lätt att lyssna och föra fram din talan och dina argument. Du kan skapa och vårda förtroendefulla relationer på alla nivåer, såväl internt som externt. Du har en analytisk förmåga och kan agera utifrån ett helhetsperspektiv. Du har även en god planerings- och problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

  • har en högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) med beteendevetenskaplig inriktning eller annan högskoleutbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
  • har flerårig erfarenhet av strategiskt HR arbete från större organisationer där du arbetat med flera av våra ansvarsområden exempelvis strategisk kompetensförsörjning, kompetensutveckling och lärande, chefsförsörjning, ledarutveckling, karriärutveckling, medarbetarskap och organisationskultur.
  • har drivit förändring och har utvecklat och implementerat verktyg och processer med gott resultat.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av projektledning och har förmåga att inspirera och skapa resultat genom och tillsammans med andra.

Övrig information

Placering är på vårt kontor i Borlänge eller Solna strand och arbetet medför resor inom Sverige.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På HR arbetar du tillsammans med verksamheten för att skapa en modern och attraktiv arbetsplats. Fokus för oss är att hitta talanger, i rätt tid, på rätt plats och med rätt profil. Vi bidrar med stöd och styrning inom hela HR-området till både organisation och chefer. Tillsammans med verksamheten arbetar vi för att skapa en stimulerande arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang - och vi hoppas du vill vara en del av den.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Matthias Rosvall,
0101235414

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

ST Jerk Wiktorsson,
0101231104

SACO Nils Brandberg,
0101232497