Logga in
Logga in

HR-strateg Kompetensutveckling

Som HR-strateg kompetensutveckling på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Vi söker nu en medarbetare till vår centrala HR-funktion som kommer att få möjlighet att utveckla och leda arbetet inom område kompetensutveckling och lärande. Ett högt prioriterat område i vår kunskapsintensiva organisation och ett viktigt bidrag till vårt samlade arbete inom kompetensförsörjningen. Hoppas du vill vara med på den resan!   Välkommen att söka jobb hos oss som HR-strateg med placering i Solna eller Borlänge. Vi vill ha din ansökan senast den 30/5 2022.

Om jobbet

Ditt huvudsakliga uppdrag blir att ta fram och vidareutveckla strategier, arbetssätt, processer och verktyg inom ditt ansvarsområde som stödjer verksamheten att utveckla kompetens för att kunna uppnå uppsatta mål och leverera i uppdraget. Du kommer att ingå i ett HR team med åtta kollegor på en enhet som utöver kompetensutveckling även ansvarar för områden som exempelvis strategisk kompetensförsörjning, chefsförsörjning, chef- och ledarutveckling, utbildningshantering, medarbetarskap och organisationskultur.

Du kommer att ingå i och samverka med både interna och externa HR-nätverk. Fokus kommer ligga på strategiska frågor men du kommer även tillsammans med verksamheten och övriga HR-organisationen att hitta bra tillämpningar i praktiken.

Några exempel på arbetsuppgifter

·      Utveckla och förvalta effektiva arbetssätt, processer och tjänster/produkter som stödjer verksamheten att uppnå långsiktiga mål och planer

·      Projektleda utvecklingsarbeten tillsammans med andra HR-medarbetare eller andra delar av organisationen

·      Utgöra expertstöd inom sakområdet till HR-organisationen och övrig verksamhet

·      Leda/delta i forum och nätverk (interna och externa)

·      Omvärldsbevaka och se till att leveranser inom ditt/dina ansvarområden är samtida och effektiva

Trafikverkets HR-organisation har en bred och djup kompetens som utvecklar den samlade HR-leveransen - tillsammans. Som medarbetare i Trafikverket kommer du ha goda utvecklingsmöjligheter, oavsett om du vill breddas mot nya HR-områden eller mot andra typer av roller. Tjänsten är omväxlande och erbjuder många intressanta möjligheter i en kultur som är öppen och inkluderande och präglas av stort engagemang.

I Trafikverket vill vi skapa goda förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Exempelvis erbjuds du som anställd hos oss möjligheten att arbeta en del av arbetsveckan på distans. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Välkommen att söka jobb hos oss!

Kvalifikationer

Du har en god kommunikativ förmåga och har både lätt att lyssnat och föra fram din talan och dina argument. Du kan skapa och vårda förtroendefulla relationer på alla nivåer, såväl internt som externt. Du har en analytisk förmåga och kan agera utifrån ett helhetsperspektiv. Du har även en god planerings- och problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

  • har en högskoleutbildning om minst 180 hp med beteendevetenskaplig inriktning eller annan högskoleutbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
  • Mångårig erfarenhet från en liknande roll i större organisationer där du haft huvudansvar för område kompetensutveckling och lärande.
  • Du har drivit förändringsarbete och har utvecklat och implementerat verktyg och processer med gott resultat.
  • Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska men kan även kommunicera på engelska vid behov.

Det är meriterande om du

  • Erfarenhet av projektledning

Övrig information

Placering är på vårt kontor i Borlänge eller Solna strand och arbetet medför resor inom Sverige.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På HR arbetar du tillsammans med verksamheten för att skapa en modern och attraktiv arbetsplats. Fokus för oss är att hitta talanger, i rätt tid, på rätt plats och med rätt profil. Vi bidrar med stöd och styrning inom hela HR-området till både organisation och chefer. Tillsammans med verksamheten arbetar vi för att skapa en stimulerande arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang - och vi hoppas du vill vara en del av den.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Matthias Rosvall,
0101235414

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

ST Jerk Wiktorsson,
0101231104

SACO Nils Brandberg,
0101232497