Logga in
Logga in

Anläggningsspecialist telecom

Som Anläggningsspecialist telecom på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Trafikverkets IT-organisation (IKT) har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket. Det pågår omfattande investeringar inom Trafikverkets infrastruktur, vilket även omfattar telekommunikationsområdet som tillsammans med digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket. I takt med utvecklingen behöver vi därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation. Vi söker dig som vill arbeta med driftrelaterade ärenden som rör kabel, teknikhusmiljöer och radiotorn!

Om jobbet

Som Anläggningsspecialist telecom IKT jobbar du med IKT:s telekommunikationsanläggningar kopplat mot Drift och Investeringsåtgärder. Du är IKT:s förlängda arm ute i fält, och ansvarar för att våra anläggningar byggs och förvaltas på rätt sätt. Du kommer verka som Byggherre mot entreprenörer och delta i regionala underhållsmöten och byggmöten.

Du arbetar med driftrelaterade ärenden som rör kabel, teknikhusmiljöer och radiotorn. Arbetsuppgifter relaterar till anläggningsprojekt inom både väg och järnväg, där du fungerar som expertstöd. Du fattar beslut som rör tekniska lösningar och är behjälplig mot IKT:s teknikfunktioner med upprättande och insamling av teknisk dokumentation.

Resor inom regionen förekommer.

I denna tjänst finns det möjlighet att arbeta 40% av din arbetstid på distans.

Kvalifikationer

Du är en analytisk problemlösare med samarbete som ledord. Du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett flexibelt och målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten genom att samverka med andra såväl internt som externt.

Vi söker dig som har:

  • gymnasial utbildning med teknik/nätverk/telekominriktning alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • minst 3 års erfarenhet av drift-och underhållsverksamhet och/eller projektverksamhet inom väg och/eller järnväg
  • kompetens inom kabelteknik, kopparkabel och/eller optokabel
  • goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
  • körkort för personbil

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av telekommunikationsnät, radionät, radiotorn och/eller kabelnät och tillhörande tekniska utrymmen
  • god förhandlingsvana gentemot entreprenörer
  • erfarenhet från entreprenadbranschen
  • erfarenhet av CAD

Övrig information

Vänligen bifoga ditt CV då det ligger till grund för urvalet i den här processen.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Webbaserade tester är planerade att skickas ut under vecka 21. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Intervjuer beräknas hållas digitalt via skype under vecka 22 och 23.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Joel Svedberg,
0101243318

SEKO: Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO: Kjell Israelsson,
0101257225

ST: Magnus Hedström,
0101232828