Logga in
Logga in

Anläggningsspecialist/uppdragsledare telekom Anläggningsstyrning

Som Anläggningsspecialist/uppdragsledare telekom på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Trafikverkets IT-organisation (IKT) har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket. Det pågår omfattande investeringar inom Trafikverkets infrastruktur, vilket även omfattar telekommunikationsområdet som tillsammans med digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket. I takt med utvecklingen behöver vi därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation. Vi söker dig som vill delta i och bidra till Trafikverkets fantastiska reinvesterings-/investerings- och digitaliseringsresa!

Om jobbet

Som Anläggningsspecialist Telekom IKT jobbar du med IKT:s telekommunikationsanläggningar kopplat mot Drift och Investeringsåtgärder. Du är IKT:s förlängda arm ute i fält, och ansvarar för att våra anläggningar byggs och förvaltas på rätt sätt.. Du kommer verka som Byggherre mot entreprenörer och delta i regionala underhållsmöten och byggmöten. Du arbetar med hela telekom-anläggningen och dess ingående komponenter. Du är avdelningens kontaktyta för reinvesterings- och investeringsprojekt. Rollen samverkar med specialister, konsulter, projektörer och entreprenörer i projektets alla faser, allt från kravställning inför ett genomförande fram till mottagning av projektets leveranser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har minst gymnasial telekomutbildning, eller har utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet, varav minst 3 års erfarenhet av drift-och underhållsverksamhet eller projektverksamhet inom väg och/eller järnväg
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil
  • har kompetens inom kabelteknik, kopparkabel och/eller optokabel
  • har erfarenhet av telekommunikationsnät, radionät och/eller kabelnät på Trafikverket eller liknande verksamhet
  • har erfarenhet från entreprenadbranschen

Det är meriterande om du

  • har god förhandlingsvana
  • har tidigare erfarenhet av arbete som projektledare/delprojektledare

Du är en problemlösare med analytisk förmåga. Du kan kommunicera och samverka med så väl enskilda individer som grupper och allmänheten. Du har lätt för att samarbeta, är flexibel och har en hög integritet.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Har du frågor kring tjänsten? Rekryterande chef Per Linde finns tillgänglig för att besvara dessa fr.o.m 8/8.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef Per Linde,
0101235933

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828