Logga in
Logga in

Controllerchef som vill utmana vår IT- och Telekomverksamhet

Vill du anta denna utmaning? Vi erbjuder en möjlighet att leda och utveckla controlling för IT- och Telekomverksamheten på Trafikverket.

Sök tjänsten

Om jobbet

Som controllerchef leder du och företräder verksamhetsområdet i ekonomiska frågeställningar. Du arbetar med verksamhetsplanering, uppföljning och analys i ekonomiska verksamhetsfrågor. Mer konkret handlar det om att fördela ekonomiska ramar, säkerställa finansiella prognoser och delta i arbetet med beslutsunderlag till ledningen. Sektionen Controlling är en del av avdelningen Verksamhetsstyrning. Din sektion består av 12 duktiga medarbetare som alla är placerade i Borlänge, Uppdraget är att ge controllerstöd till alla avdelningar inom verksamhetsområdet samt ansvara för fakturahantering, redovisningsärenden och bokslut.

Det här är ett spännande uppdrag som ger dig stora möjligheter att utveckla stöd och styrning i vårt verksamhetsområde!

Jag som blir din chef heter Christer Ekström, ekonomichef. Tillsammans med mig och din sektionschefskollega är vi ett team med ansvar för verksamhetsplanering och uppföljning. Jag är en positiv person med en prestigelös ledarstil som ger medarbetarna stort förtroende i att välja vägen mot målen. Jag motiveras av att arbeta med människor och får energi av att se min personal att utvecklas. Jag tycker att det är viktigt med bra balans mellan arbete och fritid och att vi har kul tillsammans på jobbet.

Kvalifikationer

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som

  • har relevant och aktuell chefserfarenhet med personalansvar, där du leder och utvecklar både medarbetare och verksamhet
  • har flerårig relevant erfarenhet inom verksamhetscontrolling
  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180p (120p) inom ekonomi, eller annan utbildning tillsammans med arbetslivserfarenhet som vi sammantaget bedömer tillräcklig
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att genomföras mellan den 14-20 april.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Christer Ekström,
0101257087

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828