Logga in
Logga in

Enhetschef Anläggningsnära IT

Som enhetschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Järnväg IT är en avdelning inom verksamhetsområdet IKT (Informations och kommunikationsteknik). Vi utvecklar, anskaffar och driftar IT-lösningar kopplade till järnvägen. I vårt uppdrag ingår också att ansvara för den sammansatta IT-leveransen, vilket innebär att tillsammans med hela IKT jobba för att skapa bästa förutsättningar för leveransen. En av enheterna inom avdelningen ansvarar för anläggningsnära IT, och till den söker vi nu en enhetschef. Anläggningsnära IT är ett område som växer allt mer eftersom järnvägsanläggningen digitaliseras mer och mer.

Enheten är nyetablerad och har två underställda sektioner under sig. Enheten och sektionerna består totalt av ca 25 kompetenta medarbetare och konsulter och har en verksamhet som bedrivs på olika orter i landet.

Din arbetsgivarroll innebär att du leder, planerar och följer upp enhetens arbete med stöd av medarbetarna så att det bedrivs effektivt mot verksamhetsmålen. För att nå ett gott resultat krävs samverkan och samarbete med övriga enheter och avdelningar på IKT. I samarbete med andra verksamhetsområden inom Trafikverket driver du också utveckling av arbetsmetoder som leder till förbättringar och effektivitet. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp. I samråd med avdelningschefen och övriga enhetschefer leder, styr och utvecklar du enhetens och avdelningens verksamhet. Du företräder avdelningen och Trafikverket både internt och externt.

Vad kan vi erbjuda dig?

Trafikverket erbjuder dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Som chef på Trafikverket får du stora möjligheter till utveckling och erfarenhetsutbyte både lokalt och nationellt. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Jag som blir din chef heter Fredrik Berntsson och jag ser fram emot att du blir en del av vårt team. Jag står för ett ledarskap som bygger på tillit, ansvarstagande och samarbete. Jag drivs av att skapa engagemang och att sträva efter att bli lite bättre hela tiden.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning inom IT om minst 180 hp alternativt annan utbildning i kombination med flerårig erfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig aktuell och relevant erfarenhet av ledande befattning där du arbetsleder och utvecklar medarbetare i en tekniskt komplex verksamhet
  • har erfarenhet av budget- och resultatansvar
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har chefserfarenhet inom IT-området och ledningsgruppsarbete
  • har erfarenhet av systemutvecklingsprojekt och/eller förvaltningsuppdrag i komplexa systemmiljöer hos en större organisation
  • har erfarenhet av ICS- eller SCADA-system

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år. Möjliga placeringsorter för denna tjänst är Borlänge eller Solna.

Intervjuer är planerade att genomföras via Skype v 23 och 24.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Fredrik Berntsson,
0101231128

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828