Logga in
Logga in

Enhetschef Projekt

Tycker du det är givande att leda en ny verksamhet inom Telekominfrastruktur samt stimuleras av att leverera och få människor att växa? Då kanske du är vår nya chef för enheten Projekt?

Sök tjänsten

Om jobbet

Enheten Projekt är en nyinrättad verksamhet med ansvar för etablering av förmåga att arbeta med samhällsviktiga projekt och olika projektuppdrag i samverkan med andra myndigheter i området telekominfrastruktur.

Som enhetschef på enheten Projekt har du en bred roll, och du rör dig mellan att vara strategisk och operativ. Arbetets fokus ligger på att genom ditt ledarskap värna om våra relationer och det goda samarbetet för att säkerställa och utveckla enhetens leveranser. Som enhetschef är du underställd avdelningschefen och arbetar i avdelningens ledningsgrupp. För att uppnå resultatkraven för verksamheten jobbar du förutsättningsskapande genom att införa arbetsmetoder som leder till förbättringar och effektivitet samt följer upp aktiviteter, projekt och resultat. Som enhetschef har du initialt personalansvar för en mindre grupp medarbetare och på sikt kommer du ha personalansvar för ca 15-20 medarbetare. Enheten är nationell och visst resande ingår i tjänsten.

"Jag som blir din chef heter Magnus Dalersand. För mig är engagemang och att leverera resultat kopplat till medarbetares utveckling mycket viktigt, och vi når våra mål genom att vi alltid gör vårt bästa, och vi gör det schysst mot varandra."

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. För att lyckas i rollen ser vi också att du är mycket strukturerad, och organiserar och planerar ditt arbete väl.

Vi söker dig som har

  • några års dokumenterad erfarenhet av arbete i ledande befattning i stora komplexa infrastrukturprojekt
  • några års aktuell erfarenhet av en chefsroll där du har personalansvar och ingår i ledningsgrupp
  • universitets-eller högskoleexamen inom IT om minst 180 hp alternativt annan utbildning inom IT,/teknik i kombination med arbetslivserfarenhet inom IT/teknik som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

  • arbetslivserfarenhet av Telekominfrastruktur t ex i roll som systemspecialist, IT- arkitekt eller liknande
  • erfarenhet av förändringsledning

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se.

Om du har frågor kring tjänsten nås rekryterande chef efter sin semester, från den 8/8-22. Vi planerar att hålla videointervjuer under vecka 35-36. Dessförinnan kommer webbaserade tester vara en del i urvalsarbetet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Du behöver därför inte bifoga något personligt brev.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Magnus Dalersand,
0101231032

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828