Logga in
Logga in

Enhetschef Vägnära tjänster till Väg IT

Har du ett stort intresse för att bygga relationer, området teknik och tycker om att arbeta framåtriktat tillsammans med andra? Då kanske du är vår nya chef!

Sök tjänsten

Som enhetschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vi söker nu en chef till enheten Vägnära tjänster inom avdelningen Väg IT. Enheten ansvarar för att leda och samordna arbetet för avdelningens IT-leveranser till Färjerederiet, Förarprov samt centrala system och IT-infrastruktur för underhålls- och trafikverksamheten på verksamhetsområdena Underhåll och Trafik.

Väg IT är en avdelning inom verksamhetsområdet IKT (Informations- och kommunikationsteknik) och vi är cirka 60 medarbetare. Vi jobbar framför allt med tekniknära förvaltning och IT-lösningar kopplat till vägtrafiksystem. Leveranserna innefattar exempelvis systemutveckling, drift och förvaltning av system för att hantera kunskapsprov, planering av vägtrafik, vägtrafikledning och olika varianter av trafikinformation.

Som chef hos oss har du en bred roll med stort fokus på att leda, styra och samverka med många olika aktörer, såväl inom som utanför Trafikverket. Du kommer att vara med i ett antal styrgrupper och forum där du dels representerar avdelningen men även hela IKT. Du har leverans-, budget-, och personalansvar för din enhet. På enheten finns bland annat tekniknära förvaltare, uppdragsledare, systemutvecklare, koordinatorer samt taktiska och strategiska roller med förvaltnings- och ledningsansvar. I din ledarroll coachar och ansvarar du för 15 medarbetare, som sitter utspridda på flera orter. Du rapporterar till avdelningschefen och är en del av avdelningens ledningsgrupp där du aktivt bidrar till utveckling av både avdelningens och verksamhetsområdets leveranser. Resor i viss utsträckning ingår i tjänsten.

Jag som blir din chef heter Hannes Salin och har ett brinnande intresse för data-drivna arbetssätt, teknik och innovation. Jag ser fram emot att få jobba tillsammans med dig i såväl avdelningens ledningsgrupp som i leveranserna, tillsammans med kollegor från hela Trafikverket.


Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. För att nå framgång i den här rollen är det av betydelse att du är en ledare med stort fokus på relationsskapande och att du har en diplomatisk förmåga då enheten interagerar med många olika intressenter.

Vi söker dig som har

  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp inom IT eller management alternativt annan utbildning eller relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • aktuell arbetslivserfarenhet av rollen som chef, inklusive personal-, budget- och verksamhetsansvar
  • erfarenhet av strategiskt ledningsgruppsarbete
  • erfarenhet av att leda andra med ledande befattningar
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av att leda på distans
  • erfarenhet av agila arbetssätt
  • erfarenhet av coaching
  • erfarenhet av att ha drivit organisations- och/eller verksamhetsutveckling

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att genomföras via Skype i mitten av oktober.

Placeringsort för tjänsten är Borlänge eller Göteborg. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten finns det möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

#LI-Hybrid


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-LR2


Sök tjänsten

Rekryterande chef: Hannes Salin,
0101236747

SEKO: Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO: Kjell Israelsson,
0101257225

ST: Magnus Hedström,
0101232828