Logga in
Logga in

Enhetschef verksamhetsskydd civil beredskap

Som enhetschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Om jobbet

Avdelning Säkerhet på Verksamhetsområde IKT (information- och kommunikationsteknik) söker nu en enhetschef för enheten Säkerhet IKT. Som enhetschef är din huvuduppgift att leda, samordna och utveckla enheten. Du har leverans-, resultat-, budget- och personalansvar för enheten och ansvarar för att din verksamhet når de mål som ställs på din enhet. Enheten har sina leveranser inom samtliga säkerhetsområden, med tyngdpunkt på informationssäkerhet, säkerhetsskydd och civil beredskap. Detta innebär att utifrån verksamhetensområdets behov vara en konsultativ/rådgivande partner och ge stöd till chefer och ledningsgrupper i att ständigt förbättra, utveckla och implementera säkerhet som en naturlig del i verksamheten.

I din roll som enhetschef är du biträdande säkerhetschef VO IKT och leder c:a 15 medarbetare (specialister, strateger och handläggare) på ett flertal orter i landet vilket innebär en del resor i tjänsten.

Avdelningen står inför en utvecklingsresa och kommer under de närmsta åren fortsätta utvecklas.

Du ingår i avdelningens ledningsgrupp där du aktivt bidrar i det övergripande ledningsarbetet och till utveckling av hela avdelningen.

Du ges ett stort ansvar att tillsammans med medarbetarna skapa arbetssätt och rutiner för ert arbete för att säkerställa leveranser med god kvalitet. Arbetet innebär många kontaktytor inom Trafikverket där vi tillsammans arbetar inom hela verksamheten och bidrar till Trafikverkets övergripande säkerhetsarbete och god säkerhetskultur.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Möjliga placeringsorter är Borlänge och Solna.

Kvalifikationer

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Stor vikt kommer att läggas vid förhållningssätt och personliga egenskaper.

Vi söker dig som:

  • har högskoleexamen om minst 180 hp med inriktning mot civil beredskap, it-säkerhet, verksamhetsskydd alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig aktuell erfarenhet av arbetsuppgifter inom något (eller några) av följande områden: säkerhetsskydd, informationssäkerhet, civil beredskap, gärna inom en teknisk komplex verksamhet
  • har aktuell erfarenhet av ledande befattning med budget-, verksamhets- och personalansvar
  • har aktuell erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete både avseende processer, arbetssätt och kultur
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • har arbetat med integrering av säkerhetsarbete i verksamhet
  • har arbetat med ett systematiskt säkerhetskulturarbete

Övrig information

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Intervjuer är planerade att genomföras via Skype v.24

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Erica Willborg,
0101257939

SEKO: Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO: Kjell Israelsson,
0101257225

ST: Magnus Hedström,
0101232828