Logga in
Logga in

Enhetschef verksamhetsstyrning avdelning säkerhet

Som enhetschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Om jobbet

Avdelningen Säkerhet har ca 60 medarbetare (både anställda och konsulter) uppdelade på tre enheter: Verksamhetsstyrning, säkerhet IKT (Informations- och kommunikationsteknik) och cybersäkerhet. Enheten verksamhetsstyrning ansvarar för stöd till avdelningens verksamhetsutveckling & verksamhetsplanering.

Som enhetschef verksamhetsstyrning verkar du för avdelningens verksamhetsutveckling, verksamhetsplanering och uppföljning. 

Du deltar i samordning och utformning av verksamhetsområdets verksamhetsplanering, -uppföljning och -utveckling.

Du ansvarar även för IKTs samordning av revisioner samt stöd till IKTs integrerade riskhantering. Enheten har även ett ansvar för att arbeta övergripande med styrning av it-säkerheten i Trafikverkets it-landskap.

Enhetschef verksamhetsstyrning är underställd avdelningschefen och arbetar i avdelningens ledningsgrupp. Du har leverans-, resultat-, budget- och personalansvar för din enhet. Som enhetschef bidrar du till ett bra samarbete och arbetet innebär många kontaktytor inom Trafikverket där vi tillsammans arbetar för att säkerställa leveranser med god kvalité inom hela verksamheten.

Avdelningen står inför en förändringsresa och kommer under de närmsta åren fortsätta utvecklas. Enheten har ca 12 medarbetare på flera orter.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Resor kan förekomma i tjänsten. Möjliga placeringsorter är Borlänge, Gävle, Örebro, Göteborg & Solna.

Kvalifikationer

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Stor vikt kommer att läggas vid förhållningssätt och personliga egenskaper.

Vi söker dig som:

  • har högskoleexamen om minst 180 hp med inriktning mot lämpligt område alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig aktuell (i närtid) erfarenhet av ledande befattning
  • har erfarenhet av arbetsuppgifter inom exempelvis verksamhetsstyrning, planering eller annan erfarenhet som vi anser lämpligt för enhetens uppdrag
  • har arbetat med strategiska frågor som spänner över tidshorisonter längre än 1 år framåt
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av säkerhetsarbete, gärna inom en tekniskt komplex verksamhet

Övrig information

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Intervjuer är planerade att genomföras via Skype v. 42.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-Hybrid

#LI-BM1

Sök tjänsten

Rekryterande chef Erica Willborg,
0101257939

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828