Logga in
Logga in

Erfaren systemutvecklare backend .NET

Är du en nyfiken systemutvecklare som drivs av att skapa samhällsnytta med modern teknik? Då ska du komma till oss! Trafikverket har nyligen blivit rankade som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

Sök tjänsten

Hos oss finns ett ledord att modigt se möjligheter och få chansen att utforska dessa. Det är högt prioriterat att du kontinuerligt utvecklas i din yrkesroll och att du har en sund balans mellan arbete och fritid.

Om jobbet

Vi söker erfaren systemutvecklare till ett team som driver och implementerar IT-lösningar för att digitalisera tillståndsbedömning av järnvägens ingående delar som slipers, räls och befästning. Vi jobbar med AI/ML-analys i en större IT-lösning för att möjliggöra denna utvecklingsresa. Vi jobbar agilt via sprintar och i nära kontakt med produktägare för värdeskapande planering och utveckling. Vi jobbar för att ligga i framkant både i teknik och arbetssätt.

I rollen kommer du bland annat arbeta med:

 • Kravinsamling
 • Planering
 • Utveckling
 • QA och testautomatisering
 • Leverans och driftsättning
 • Kontinuerliga förbättringar

Kvalifikationer

Vem är du?

För att passa in i rollen är du en problemlösare som gillar utmaningar och att tänka i nya banor. Du vill vara med och påverka och därför drivs du av att ta egna initiativ. Du har en god samarbetsförmåga, där du tillsammans med dina kollegor ser både helheten och detaljer i arbetet. Du är kommunikativ och duktig på att både lyssna in samt dela med dig för att bidra till gruppen.

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om 180hp (120p) med inriktning IT. Alternativt annan utbildning i kombination med för tjänsten relevant arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • har mångårig arbetslivserfarenhet av systemutvecklingsarbete som kravställning, design, utveckling, test och driftsättning
 • har mångårig arbetslivserfarenhet av programmering med Linux, C#, .NET Core, Visual Studio och SQL
 • har arbetslivserfarenhet av automation (CI/CD, driftsättning och testautomation)
 • har arbetslivserfarenhet av mjukvaruutveckling och driftsättningar inom molnteknik och containerteknik
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har praktisk erfarenhet av arbete inom Microsoft Azure DevOps/TFS
 • har praktisk erfarenhet av mjukvaruutveckling med JavaScript, Angular, React eller Python
 • har praktisk erfarenhet av utveckling av automatiska tester inom molnteknik och containerteknik
 • har praktisk erfarenhet av utveckling/implementering av GIS karttjänster
 • har praktisk erfarenhet av databaser som exempelvis PostgreSQL
 • har praktisk erfarenhet av DevOps metodik och arbetssätt

Övrig information

Placeringsort: Borlänge

Vänligen bifoga ditt CV.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Första intervjuer sker digitalt via Skype, preliminärt under vecka 18.

Vid eventuella frågor om tjänsten, kontakta rekryterande chef Anna Brodén, se kontaktuppgifter nedan.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Anna Brodén,
0101257281

SEKO: Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO: Kjell Israelsson,
0101257225

ST: Magnus Hedström,
0101232828