Logga in
Logga in

Förvaltare stödsystem Telekom

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga!

Sök tjänsten

Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för IT och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Några ord från en kollega: "V i är en dedikerad grupp människor som skapar stödsystem till våra kollegor inom avdelningen Telekominfrastruktur. Lyhördhet, kreativitet och struktur är nyckelord i våran vardag. Som människor stöttar vi varandra, vi ger varandra utrymme och lyssnar alltid intresserat på nya och kreativa idéer"

Om jobbet

Sektion systemförvaltning ansvarar bl.a. för drift, förvaltning och utveckling av stödsystem inom Telekomområdet på Trafikverket IT. Systemen stöder Trafikverkets kommunikationsinfrastruktur för väg och järnväg och ska bidra till att verksamheten på avdelningen får effektiva arbetsflöden. Sektionen är i en spännande resa att utveckla området för att på ett bättre sätt möta verksamhetens krav på anpassning och utveckling av stödsystemen. Sektionen verkar för att åstadkomma en helhets- och systemsyn för plattformen av applikationer som stödjer Trafikverkets telekomleverans. 

Som projektledare IT med inriktning telekom håller du, ofta i projektform, ihop förvaltnings- och utvecklingsaktiviteter inom systemförvaltning. Du är representant för sektionen systemförvaltning i små och stora projekt där du driver anpassnings- och utvecklingsarbetet av rutiner och arbetsmetoder för att säkerställa en stabil systemdrift. I rollen kommunicerar du löpande med många olika parter, såväl internt inom Trafikverket som externt med t.ex. leverantörer. Du är lite av spindeln i nätet och den ena arbetsveckan är ofta olik den andra.

Vad kan vi erbjuda dig?

"Jag som blir din chef heter Daniel Isacson och mitt ledarskap präglas av tillit och förtroende. Jag vill vara närvarande och ge stöd och bidra till att du som medarbetare får goda förutsättningar att bli ditt bästa jag i din roll i vår organisation"

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är en person som inspirerar, skapar delaktighet och driver verksamheten tillsammans med ditt team. Du behöver vara intiativtagande och resultatorienterad. Detta innebär att du ser vad som behöver göras, sätter igång aktiviteter och sätter upp mål och även jobbar hårt för att gå i mål med dessa. Det är nödvändigt med en god analys- och problemlösningsförmåga för att kunna identifiera behov utifrån ett helhetsperspektiv. Tack vare din kommunikativa förmåga bygger du förtroende med interna såväl som externa parter och skapar goda samarbeten i organisationen. Att du är ansvarstagande och är lösningsorienterad tar vi som en självklarhet.

Vi söker dig som har:

  • eftergymnasial utbildning inom IT, telekom eller liknande alternativt motsvarande kunskaper/utbildning som tillsammans med erfarenhet av oss kan bedömas som likvärdig
  • flerårig teknisk arbetslivserfarenhet från IT och telekom
  • flerårig teknisk arbetslivserfarenhet från förvaltning/projektledning samt att leda systemutveckling inom IT och telekom
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av kravarbete (kravfångst och specifikationer)
  • erfarenhet av och kunskap om OSS (Operations Support System), särskilt inom telekomområdet
  • har erfarenhet av systemutveckling och/eller processarbete enligt t.ex. ITIL eller tillgångsförvaltning

Övrig information

I denna rekrytering kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef Daniel Isacsson, se kontaktuppgifter nedan.

Intervjuer sker via Skype, preliminärt under vecka 15.

Tillsättningar: 2

Placeringsort: Gävle, Borlänge eller Stockholm.

#LI-Hybrid

#LI-NG1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Daniel Isacson,
0101257034

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828