Logga in
Logga in

IT-arkitekt

Vill du jobba inom en kreativ IT-organisation där du får utrymme för dina idéer och samtidigt bidra med att skapa samhällsnytta inom järnvägssektorn?

Sök tjänsten

Om svaret är JA på frågan så sök gärna den här tjänsten hos oss på Trafikverket IKT Järnväg (Informations- och Kommunikations Teknik). Du kommer att ramla rakt in i en stimulerande miljö med spännande möjligheter och variation för att utveckla dina färdigheter. Som IT-arkitekt på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Du arbetar på avdelningen Järnväg IT med uppdrag att utveckla, drifta och förvalta IT- och OT-lösningar som stöder hantering av trafikplanering, trafikledning, trafikinformation samt teknikområden kopplade till järnvägsanläggningen.

Som IT-arkitekt är du med och utformar de IT-lösningar som stöder verksamheter kopplade till vårt uppdrag. I den här rollen får du möjlighet att arbeta med Sveriges största och mest komplexa it-miljöer.

Du är en av tio IT-arkitekter i ett tight team. Tillsammans tacklar du och dina kollegor framtidens utmaningar i transportsystemet genom att bland annat analysera, utforma och arkitektoniskt ta fram de målbilder och it-lösningar (inklusive it-infrastruktur) som tar oss in i framtiden. Du står med det ena benet i verksamheten och det andra i tekniken och jobbar någonstans i spännvidden mellan IT och OT.

Förutom arkitektteamet jobbar du även tätt tillsammans med systemutvecklingsteamen, den utförande verksamheten och våra förutsättningsskapande IT-avdelningar.

Kvalifikationer

Du kan lyfta blicken och se på helheten i en komplex teknisk infrastruktur. Du är kreativ, tycker om att lösa problem och ser de långsiktiga strategierna, samt ser logik och samband i komplex information och miljö. Du drivs av utveckling och av att leverera resultat. Du har en god förmåga att samarbeta med andra, har en bra abstraktionsförmåga och kan se och beskriva hur enskilda detaljer relaterar till helheten. Du har goda pedagogiska och kommunikativa egenskaper så att du kan motivera dina idéer. Till sist förutsätts du vara lyhörd men samtidigt ha modet att på rätt sätt genomdriva dina idéer.

Vi söker dig som:

  • Har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) med inriktning IT eller motsvarande aktuell yrkeserfarenhet och kompetens inom området som vi på Trafikverket bedömer som likvärdig.
  • Har relevant och aktuell erfarenhet som IT-arkitekt eller senior systemutvecklare med inriktning mot IT-arkitektur.
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du:

  • Har genomgått IT-arkitekt utbildning, exempelvis Dataföreningens certifiering IT-arkitekt
  • Har erfarenhet av design och systemutveckling inom verksamhet med höga IT-säkerhetskrav.
  • Har erfarenhet av både IT- och OT-teknik.
  • Har erfarenhet av att arbeta i större och komplexa organisationer.
  • Har erfarenhet av att arbeta i operativa it-miljöer.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

För tjänsten finns möjlighet till visst distansarbete.

Möjliga placeringsorter: Borlänge, Linköping, Solna

För denna rekryteringsprocess kommer intervjuer hållas över Skype i början av januari. Testperiod beräknas ske strax innan julledigheterna.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Tommy Frisk,
0101231015

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828