Logga in
Logga in

IT Arkitekt inom Identity and Access Management (IAM)

Som medarbetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens IT-infrastruktur!

Sök tjänsten

Om jobbet

Som infraarkitekt på Trafikverket har du den spännande uppgiften att jobba med Sveriges kanske största och mest komplexa IT-infrastruktur. Du ansvarar för övergripande design och planering av vår identitets- och åtkomstsarkitektur. Du kommer hantera frågor från förvaltare och tekniker som sköter system, IT-infrastruktur och IT-lösningar. Du interagerar med leverantörer som driver förändringar av strukturen i våra produkter och men även större uppdateringar och versionsbyten

Det pågår en digitalisering av myndigheten i stort som ställer nya krav på IT-infrastrukturen. Transportanläggningen, bestående av vägar, färjor och inte minst järnväg har många olika system som under senaste åren har digitaliserats men där flera fortfarande är i startgroparna.

Påverkan från digitalisering, rådande säkerhetsläge och utökat myndighetsuppdrag gör att vi behöver utveckla både vår IT-infrastruktur, våra identitets- och åtkomstlösningar och vårt sätt att leverera konsumtion av våra tjänster.

Organisatoriskt kommer du att ingå i en grupp med ca 20 medarbetare varav 12 är IT-arkitekter i virtuella team. Vi finns idag på 6 av Trafikverkets kontor; Borlänge, Gävle, Karlstad, Göteborg, Uppsala och Solna.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen som infraarkitekt i Trafikverkets tekniskt komplexa infrastruktur krävs det att du är lösningsorienterad och har en god förmåga att lyfta blicken och se helheten. Du har en god kommunikativ förmåga vilket är en förutsättning för att du ska få gehör och kunna förankra och realisera dina och teamets idéer. I rollen har du ett brett samarbete i organisationen vilket ställer krav på ett öppet förhållningssätt där du samarbetar väl och bygger goda och långsiktiga relationer. 

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning IT alternativt motsvarande aktuell erfarenhet och kompetens inom området som av oss bedöms likvärdig
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har aktuell flerårig erfarenhet av arkitekturellt arbete inom IAM (Identity and Access Management) och IT-infrastruktur, såsom:
  • Identitetshantering (autentisering, auktorisation, federationer, katalogtjänster m.m.)
  • Åtkomstlösningar
  • Molnarkitektur
  • IT-säkerhet

Det är meriterande om du

  • har genomgått specialiserade IT-arkitektkurser - med eller utan certifiering
  • har kännedom om säkerhetsrelaterade direktiv och föreskrifter, t.ex. NIS (2), MSBFS, CRE

Övrig information

Placeringsorter för tjänsten är Borlänge, Göteborg eller Gävle. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker initialt via Skype och planeras till v. 17.

Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Ann-Cathrine Lindell (ann-cathrine.lindell@trafikverket.se) om du har frågor om tjänst, verksamhet etc.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-JJ1

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Ann-Cathrine Lindell,
0101257037

SEKO: Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO: Kjell Israelsson,
0101257225

ST: Magnus Hedström,
0101232828