Logga in
Logga in

IT Behörighetsadministratör till en stor verksamhet

Som IT Behörighetsadministratör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Behörighetshantering (access management) syftar lite förenklat beskrivet till att säkerställa att rätt användare har rätt behörigheter vid rätt tillfälle till Trafikverkets it-tjänster.

Trafikverket har en stor och komplex IT-miljö med flera domäner. Den konto- och behörighetshantering som inte är automatiserad via behörighetsadministrativa system tar våra IT behörighetsadministratörer hand om. Gruppen, som idag består av åtta medarbetare i Göteborg, har även ansvar för att managera Exchangeobjekt. Arbetet utförs både via olika systemstöd och script samt direkt i 'Active Directory Users & Computers' och 'Exchange Control Panel' - allt enligt standardiserade metoder och rutiner.

Behörighetsadministration är en second-line funktion inom Trafikverkets Användarstöd IT. Via ett ärendehanteringssystem tilldelas gruppen ärenden som omfattar både beställningar och felsökningar, samt att ge användarsupport till Trafikverkets medarbetare. Du hanterar, bevakar och följer upp tilldelade ärenden samt löpande återkopplar till användare och beställare. I arbetet ingår att skriva Wickyartiklar och användarhandledningar inom gruppens sakområde.

Gruppen är ofta representerad i olika projekt inom teknikområde Identitet - du kan komma att delta i ett eller flera sådana projekt.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du gillar att arbeta som en del i ett team där du som person behöver vara analytisk och initiativtagande. Du är självgående och strukturerad, och trivs med att hantera uppgifter utifrån fastställda arbetsssätt och rutiner. Du kommunicerar dagligen både skriftligt och muntligt med Trafikverkets användare varför du behöver ha god kommunikativ förmåga och är pedagogisk för att kunna ge en god service. Arbetet ställer krav på att du har ett högt säkerhetsmedvetande.

Vi söker dig som har:

  • eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdiga
  • ett par års aktuell erfarenhet av att ha arbetat med behörighetsadministration och IT-support i andra och/eller tredje linjens support, på ett större företag eller myndighet
  • ett par års aktuell erfarenhet av konto och behörighetshantering i Active Directory
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har god läsförståelse på engelska

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • objekthantering i MS Exchange
  • arbete enligt ITILs ramverk
  • användning av PowerShell script.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuerna är preliminärt planerade att hållas via Skype den 6-8 september 2022.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef Marie Mognaschi,
0101257312

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828