Logga in
Logga in

IT Tekniker Linux

Är du en teknikintresserad och nyfiken person som vill lära dig nya saker varje dag, samtidigt som du gör samhällsnytta? Då är denna tjänst perfekt för dig!

Sök tjänsten

Hos oss kommer du att arbeta i en stimulerande miljö med spännande utmaningar och variation, där du kontinuerligt utvecklar dina färdigheter. Som IT-Tekniker inom Trafikverkets Linuxsektion spelar du en nyckelroll i att förbättra vardagen för invånare och företagare i hela Sverige genom att bidra till framtidens infrastruktur, inklusive Sveriges väg- och järnvägsnät.

Om jobbet

Som kollega i vårt Linuxsektionsteam kommer du att utveckla, underhålla och förvalta Trafikverkets centrala Linuxserverinfrastruktur. Du får möjlighet att arbeta med alla delar av våra övervakningsplattformar - från serverkonfiguration och integration med externa system till gränssnittsutveckling för våra användare.

Ditt arbete innebär mycket kommunikation med interna kontakter inom vår IT-organisation, andra verksamhetsområden inom Trafikverket och externa parter. Du kommer att hantera flera arbetsuppgifter samtidigt och motiveras av att hitta de bästa lösningarna för både kunden och verksamheten.

Vad kan vi erbjuda dig

Förutom spännande uppgifter och stora möjligheter att påverka kommer du jobba med kompetenta personer. Hos oss är det högt prioriterat att du kontinuerligt utvecklas i din yrkesroll och att du har en sund balans mellan arbete och fritid. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten finns möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Du är en utvecklingsfokuserad person som trivs med att lösa komplexa problem och hantera stressiga situationer. Din serviceinriktade inställning gör att du gärna tar dialogen med kunden och ser till att deras behov blir mötta. Du tar ansvar för att leverera bästa möjliga resultat, även när kravbilden är otydlig eller outtalad. Din analytiska problemlösningsförmåga är god. Du har en stark drivkraft att ständigt förbättra och utveckla både dig själv och de system du arbetar med.

Vi söker dig som

  • godkänd gymnasieutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper/utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdiga
  • har arbetat i komplexa IT-miljöer med systemutveckling och ärendehantering
  • har arbetat med underhåll, installation, avinstallation och felsökning av Linux operativsystem
  • har goda kunskaper i svenska tal och skrift
  • har goda kunskaper i engelska tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har deltagit och drivit patchning
  • har utfört enklare arbete i VMWare och managementmjukvara för Linux
  • har under en längre period aktivt arbetat med patchning, Ubuntu, Remedy samt Linux Redhat
  • har erfarenhet av beredskapsarbete
  • har giltigt körkort för personbil


Övrig information

Placeringsort: Borlänge, Gävle, Stockholm, Göteborg, Eskilstuna eller Örebro.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet, tester skickas ut vecka 26. Intervjuer planeras via Skype vecka 34.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Lars Jensen,
0101243918

SEKO: Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO: Kjell Israelsson,
0101257225

ST: Magnus Hedström,
0101232828