Logga in
Logga in

Junior specialist inom informationssäkerhet

Är du vår nya handläggare inom informationssäkerhet? Du kommer att ha en nyckelroll för att främja en god informationssäkerhet på Trafikverket och bidra till framtidens infrastruktur. Var med och gör Sverige närmare!

Sök tjänsten

Om jobbet

Vi på enheten Säkerhet inom verksamhetsområdet Informations- och kommunikationsteknik (IKT), förebygger och hanterar risker för och konsekvenser av incidenter, tillbud, olyckor, uppsåtliga (antagonisitiska) handlingar och övriga händelser som kan leda till skada för person eller tillgång i alla samhällstillstånd. I din roll arbetar du proaktivt och reagerar på nya hotbilder, sårbarheter och andra händelser inom informationssäkerhetsområdet. Du ger stöd till verksamheten genom att samordna, följa, analysera och rapportera säkerhetsarbetet inom verksamheten. Vidare är du delaktig vid analys och bedömning av applikationer, IT-lösningar och risker. Du vägleder vid tolkning av lagkrav samt stöder verksamheten vid införande av nya arbetssätt och verktyg inom säkerhetsområdet. Vi arbetar även med metodutveckling, utredningar och remisshantering, samt satsar på utbildnings- och informationsinsatser inom området.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi tror att du är relativt nyutbildad inom IT-eller informationssäkerhetsområdet och att du snabbt vill börja nyttja dina kunskaper. Din inlärningskurva kommer att vara brant och du kommer dagligen att ställas inför nya komplexa och intressanta frågeställningar. Dina cirka 15 kollegor på enheten, som alla jobbar med olika typer av informations- och IT-säkerhetsfrågor, kommer att finnas där för att stödja dig och dela med sig av sina erfarenheter. Jag som blir din chef heter Joel Reyier och bygger mitt ledarskap på en öppen dialog där vi tillsammans jobbar för en hög säkerhetskultur. Ditt bidrag i samverkan med övriga delar i vårt säkerhetsarbete är av stor betydelse för verksamhetens framgång. För rätt person väntar ett spännande arbete med stora utvecklingsmöjligheter!

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen krävs det att du har en god anaytisk förmåga och en vilja att hjälpa personer i din närhet att göra rätt. Då tjänsten kräver dialog och samarbete med både interna och externa parter behöver du ha god kommunikationsförmåga och vara pedagogisk. Du är vetgirig, öppen för ny kunskap och driven att bygga på din erfarenhet. Vidare så är du självgående och har fömåga att planera och arbeta metodiskt och med stor noggrannhet. Du är kvalitetsmedveten och låter hög säkerhetskultur genomsyra allt i ditt arbete.

Vi söker dig som:

  • har en högskoleutbildning med inriktning informationssäkerhet eller IT-säkerhet, alternativt annan utbildning i kombination med relevant och i närtid aktuell erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du:

  • har arbetslivserfarenhet av informationssäkerhetsarbete, till exempel tolkning, implementering eller uppföljning av gällande regelverk
  • i arbetet har använt dig av lagar och regler samt standarder inom området som till exempel: MSBFS 2020:7 eller MSBFS 2020:6
  • har arbetslivserfarenhet av IT-arbete som till exempel supporttekniker, utvecklare eller motsvarande
  • har arbetat inom offentlig förvaltning

Övrig information

Placeringsorter är Borlänge eller Solna.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer kommer att ske via Skype och planeras att genomföras under vecka 37.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef Joel Reyier,
0101231053

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

ST Magnus Hedström,
0101232828