Logga in
Logga in

Lösningsarkitekt IT

Som Lösningsarkitekt IT på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Vi söker nu lösningsarkitekt till avdelning Väg IT. På Trafikverket har vi olika arkitekturinriktningar, bland annat lösningsarkitekt och infraarkitekt. Denna gång söker vi en lösningsarkitekt.

Om jobbet

I rollen är du tillsammans med verksamheten aktiv i att matcha IT-lösningar mot verksamhetens behov samt arkitektur. Du deltar i framtagandet av nya, eller förändrade IT-lösningar tillsammans med projektledare, kravanalytiker och testledare. Du skapar lösningsförslag, kommunicerar beslutad arkitektur och engagerar aktivt olika intressenter. I rollen följer du upp att beslutad lösningsarkitektur samt lagar och regler efterföljs, granskar/utvärderar IT-arkitektur och deltar vid upphandling inom IT-anskaffningar.

Du kommer ingå i en gruppering om sju engagerade arkitekter som tar stöd av varandra.

Jag som blir din chef heter Johan Björk och med mitt ledarskap vill jag skapa möjligheterna att vara med att påverka tillsammans med sina kollegor, känna delaktighet samt att man känner möjligheten att utvecklas både själv men även som arkitektgrupp.

Tjänstens placeringsort är Borlänge eller Göteborg.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person ansvarar du för din uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du har en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du drivs av utveckling och ständiga förbättringar och är öppen för förändringar och ser innovativa lösningar. Rollen som lösningsarkitekt har många kontaktytor, därför är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Därutöver har du god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som har

  • en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p), till exempel ingenjör med inriktning IT, alternativt annan utbildning inom IT i kombination med relevant yrkeserfarenhet
  • några års yrkeserfarenhet som lösningsarkitekt
  • yrkeserfarenhet av systemutveckling
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av att arbeta i större och komplexa organisationer
  • erfarenhet av både IT- och OT-teknik 

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi planerar att hålla intervjuer via Skype den 6-7/9 samt den 15/9.

Rekryterande chef Johan Björk är tillgänglig för frågor gällande tjänsten fr om den 9/8.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-LR2

#LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef Johan Björk,
0101237089

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828