Logga in
Logga in

NOC-Tekniker

Som medarbetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Hos oss på Trafikverkets Nätövervakning kommer du som NOC-tekniker att arbeta med övervakning och incidenthantering på Trafikverkets tele/ data- och transmissionsnät samt ta emot felanmälningar från kunder och verksamhet. Du kommer att ha ansvar för avancerad felanalys och hålla interna och externa kunder uppdaterade under hela felavhjälpningsprocessen. Tjänsten innebär skiftarbete då verksamheten bedrivs dygnet runt, året om. Vi är idag ett team bestående av 23 medarbetare, placerade i Gävle, där vi tillsammans ser till att upprätthålla kommunikationsnätens funktion så att trafiken på järnvägar, vägar, och färjor kan fortgå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har hög problemlösningsförmåga och god förmåga att kunna prioritera och fatta beslut under mer pressade förhållanden. Du är också noggrann och ansvarstagande med vilja och känsla för kommunikation och samarbete.

Formella krav:

  • Du pratar och skriver svenska utan anmärkning.
  • Du har i närtid något av följande: - arbetslivserfarenhet inom relevant område (NOC-verksamhet eller motsvarande). - erfarenhet av IP-nätverk, transmission (PDH, SDH, WDM), GSM, IP-telefoni. - certifiering inom nätverksteknik, exempelvis CCNA/CCNP. - högskolekurser/yh-kurser inom IT.

Meriterande:

  • Om du har arbetat skift 24/7.

Utifrån din erfarenhet och kompetens som NOC-tekniker kommer du att få introduktion och intern utbildning för att skapa utvecklingsmöjligheter i en fortsatt karriärväg mot Drifttekniker IT och på sikt andra befattningar. Vi vill att du ska nå din fulla potential och uppnå dina personliga ambitioner och sätter tillsammans upp en plan för din framtid hos oss.

Övrig information

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i den här rekryteringen.

Placeringsort: Gävle

Vi intervjuar via skypeAnsökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Magnus Hellbom,
0101230964

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828

Läs mer