Logga in
Logga in

Nyfiken avdelningscontroller

Vi behöver nu förstärka och söker dig som har sinne för struktur, gillar siffror och samtidigt är hungrig på att utveckla både dig och vår verksamhet.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vi är en sektion med controllers som stödjer hela verksamhetsområdet i ekonomiska frågeställningar. Du driver och arbetar proaktivt med analyser, prognosförändringar och avvikelser samt kommer med förslag till åtgärder. Du följer upp mål- och resultat samt säkerställer kontinuerligt hanteringen av avvikelser. I uppgifterna ingår även att stämma av ekonomiskt utfall för verksamheten och att ta fram kvalitetssäkrade beslutsunderlag utifrån kontroller och analyser. Inom ramen för dina arbetsuppgifter ska du

  • ge praktiskt stöd till ledare och chefer i budget- och prognosarbete
  • rapportera avdelningens ekonomi vid månads-, tertial- och helårsbokslut
  • stödja och styra i avdelningens och underliggande enheters verksamhetsplanering genom direktiv och anvisningar
  • arbeta med ständiga förbättringar av arbetssätt och interna rutiner

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss kommer alltid leveransen först, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. För att bana vägen för din framgång erbjuder vi en modern arbetsplats. Vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss får du en introduktion som anpassas efter dig, för att du ska komma in i arbetet på bästa sätt och ges förutsättningar för att kunna utvecklas inom controlling.

Kvalifikationer

Du tycker om siffror och gillar utmaningen att göra det begripligt för verksamheten. Som person är du ansvarstagande och har förmåga att självständigt planera och prioritera arbetet för att ge avdelningarna ett bra stöd. Du är analytisk med förmåga att arbeta noggrant och strukturerat. Vidare har du förmågan att se helheten samtidigt som du trivs med att arbeta med det operativa på detaljnivå. Då du har många kontaktytor behövs det att du har god samarbetsförmåga, är kommunikativ och har en pedagogisk förmåga.

Vi söker dig som

  • har högskole- eller universitetsutbildning om minst 180 hp (120p) inom ekonomi eller annan utbildning tillsammans med aktuell erfarenhet som vi bedömer tillräcklig
  • har ett par års aktuell och relevant erfarenhet i rollen som controller där du arbetat med prognos, budget och uppföljning
  • har goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel
  • har erfarenhet av Agresso och Mercur eller liknande system
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att genomföras via skype mellan den 14-20 april..

#LI-Hybrid


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Christer Ekström,
0101257087

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828