Logga in
Logga in

Operativ ledare IT

Som operativ ledare IT på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Brinner du för ständiga förbättringar och vill att din arbetsgrupp skall arbeta mer effektivt?

Om jobbet

Som operativa ledare IT har du som uppgift att leda, planera och schemalägga det dagliga arbetet av vår plattformsdrift inom området Samarbete och arbetsflöden. Du arbetar i en föränderlig vardag där du stöttar och leder våra experter inom plattformsdrift genom ständiga förbättringar, så din arbetsgrupp skall arbeta mer effektivt.

Du ansvarar för att prioritera och fördela ärenden inom gruppen, för att säkerställa att alla ärenden åtgärdats enligt överenskommelse. Som operativa ledaren IT driver och genomför du regelbundna möten tillsammans med arbetsgruppen samt bidrar till arbetsglädjen. Du engagerar, motivera och skapa en gemensam teamkänsla i gruppen där alla bidrar med sin specifika kompetens och hjälper varandra att nå gruppens mål.

Det ingår även att säkerhetsställa bemanning samt aktivt arbeta med kompetensöverföring mellan arbetsgruppen och övriga kompetens-/teknikområden. Som operativa ledare IT ansvarar du även för att nödvändiga förutsättningar finns att tillgå arbetsgruppen, såsom dokumentation och handledning m.m. I samråd med överordnad chef diskuteras, planeras och fastställs bland annat bemannings- och utbildningsfrågor samt tillstyrkande av ledighet och övertid. I rollen operativ ledare IT ingår inte personalansvar.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. I din roll som operativ ledare har du förmåga att påverka och engagera din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter. En viktig del av rollen handlar om att har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Vidare har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Därutöver är du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. 

Vi söker dig som:

  • har en gymnasieutbildning kompletterat med påbyggnadsutbildning av enstaka ämnen inom IT på högskola eller motsvarande eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  •  har arbetslivserfarenhet som ledare (exempelvis som Operativ ledare, Teamledare, Gruppledare eller Projektledare)
  • kan utrycka dig väl på svenska i tal och skrift 

Det är meriterande om du har:

  • har erfarenhet inom drift eller övervakning av IT-system med komplexa system 24/7
  • har erfarenhet från arbeta i offentlig verksamhet

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi planerar att hålla intervjuer via Skype under veckor 24-25

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef David Forsberg,
0101257116

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828