Logga in
Logga in

Projektledare IT- Tekniknära förvaltare

Som tekniknära förvaltare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Jag som blir din chef heter Johan Loqvist.

Sök tjänsten

Jag hoppas du vill vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Som ledare drivs jag av att skapa förutsättningar för dig och teamet.

Om jobbet

Som tekniknära förvaltare leder och koordinerar du design- och implementationsarbete i ICS-miljön för nationell fjärrstyrning (internt kallad GELD) baserat på behov från användare och förvaltare. ICS-miljön innefattar såväl nationell eldrift som anläggningsövervakning. Behov som uppstår hanteras i regel som krav från interna och externa byggprojekt och från omvärlden, gällande exempelvis säkerhet, tillgänglighet, robusthet och digitalisering. Detta sker vanligtvis parallellt i flera pågående projekt som du förvaltar och koordinerar tillsammans med projektdeltagare.

I rollen ansvarar du för att leveransen sker inom rätt tid med rätt kvalitet och till rätt kostnad. Du är med och skapar goda relationer i gruppen och ser till att Trafikverkets riktlinjer, processer och arbetssätt följs. Även om rollen inte innefattar personalansvar arbetsleder du andra, vilket omfattar hänsynstagande till den sociala samt fysiska arbetsmiljön inom ramen för leveransen. I nära samarbete med förvaltningen inom teknikområdesgruppen innefattas även beslut om åtgärder, handlingsalternativ och resursanvändning inom verksamhetens ram.

Arbetsuppgifter kan exempelvis innefatta att:

  • Ge underlag till plan för förvaltningen, inklusive status, resursbehov och ekonomisk kalkyl.
  • Säkerställa att teknisk dokumentation finns framtagen och uppdaterad.
  • Planera och följa upp förändringar samt säkerställa att ingående aktiviteter genomförs.
  • Operativt leda utvecklingsgruppen i det dagliga arbetet och se till att leverans sker inom givna ramar.
  • Fånga och analysera behov genom omvärldsbevakning.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas och trivas i rollen är du kreativ, ser utanför boxen, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem. Du är duktig på att hitta nya möjligheter som kan bidra till verksamhetens utveckling. Som projektledare inom IT ser vi att du är initiativrik och vill driva ditt och gruppens arbete framåt. Du har en god samarbetsförmåga och är duktig på att kommunicera både internt och externt. Du är van att omvärldsbevaka och trendspana för att hålla dig à jour inom ditt område, samtidigt som du har en god struktur i ditt arbete och ser ditt och teamets arbete ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som har:

  • Högskole- eller universitetsutbildning inom IT eller teknik 180hp (120p), alternativt har du annan utbildning eller erfarenhet som vi på Trafikverket bedömer som likvärdig.
  • Aktuell och relevant arbetserfarenhet av förvaltning av IT/OT-lösningar.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

  • Aktuell och relevant arbetserfarenhet av en ledande roll (exempelvis teamledare eller projektledare), gärna från IT/OT-uppdrag.
  • Aktuell och relevant erfarenhet från SCADA/ICS-miljöer från exempelvis eldrift eller andra processmiljöer.

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Möjliga placeringsorter: Borlänge, Gävle, Linköping och Stockholm

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Johan Loqvist,
0101257704

SEKO: Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO: Kjell Israelsson,
0101257225

ST: Magnus Hedström,
0101232828