Logga in
Logga in

Projektledare IT

Som Projektledare inom IT på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Möjliga placeringsorter är Borlänge, Göteborg eller Eskilstuna.

Om jobbet

Trafikverkets söker en Projektledare inom SharePoint med rollen som Teamledare och SCRUM master.

Du kommer att leda ett team med ca 6 personer innefattande systemutvecklare, kravanalytiker och testledare och där ni tillsammans utför teknisk förvaltning av det gemensamma ramverket i Trafikverkets SharePoint plattform. Teamet arbetar agilt enligt ramverket SAFe. Utveckling sker främst i C# och Powershell.

Dina arbetsuppgifter innebär i korthet att från kravbeskrivningar leda utformning, implementering och test av funktioner i nära samarbete med verksamhetsresurser.

I din roll kommer du att ha nära kontakt med plattformsförvaltningens Tekniknära förvaltare. Du kommer även att ha nära dialog med andra teamledare både inom förvaltningen men även med ledare för andra applikationer och funktioner.

Du kommer att komma till ett varmt arbetsklimat där alla jobbar mot samma mål, stöttar varandra genom ett prestigelöst förhållningsätt och med en öppen dialog.

Hos oss kommer du att få möjlighet vara med att utveckla de gemensamma funktionerna i SharePoint. Vi är dessutom på väg mot nästa version av SharePoint Subscription Edition vilket medför ett behov av ny gemensam funktionalitet. 

Kvalifikationer

Som person är du en tydlig ledare med god förmåga att motivera dina medarbetare. I tjänsten ingår kommunikation på flera nivåer inom vår organisation vilket kräver en god kommunikationsförmåga. Du har även ett tydligt sinne för ordning och reda vilket kommer att vara en fördel för dig i denna roll.

Vi söker dig som

har en högskole- eller universitetsutbildning om minst 180 hp (120p) med inriktning IT, eller annan utbildning tillsammans med arbetslivserfarenhet som av oss kan bedömas likvärdigt.

  • har flerårig aktuell arbetslivserfarenhet inom systemutveckling
  • har aktuell erfarenhet av en ledarskapsposition exempelvis teamledare/projektledare inom IT

Det är meriterande om du

  • har utbildning inom ledarskap/projektledning
  • har utbildning inom SCRUM
  • har utbildning inom SAFE
  • har erfarenhet av systemutveckling på plattformen Sharepoint
  • har några års erfarenhet av arbete som SCRUM master

Som person är du en tydlig ledare med god förmåga att motivera dina medarbetare. I tjänsten ingår kommunikation på flera nivåer inom vår organisation vilket kräver en god kommunikationsförmåga. Du har även ett tydligt sinne för ordning och reda vilket kommer att vara en fördel för dig i denna roll.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef David Forsberg,
0101257116

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828