Logga in
Logga in

Projektledare IT

Vill du utvecklas i en ledande roll inom intressanta teknikområden och bidra till att underlätta vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Då har vi kanske jobbet för dig!

Sök tjänsten

Om jobbet

Som projektledare inom IT driver du olika typer av utvecklingsprojekt eller förvaltningar som varierar i komplexitet och storlek. Gemensamt för dem är att det vi gör får en påverkan ute i samhället. I projektledarrollen har du kontakt med beställare, styrgrupp och användare. Du leder operativt, rapporterar status och progress, jobbar mot styrgrupp, i vissa fall mot en extern leverantör samt planerar och fördelar uppgifter till gruppens medlemmar. Ditt ansvar är att se till att uppdrag levereras inom rätt tid, med rätt kvalitet och kostnad samt att Trafikverkets arbetssätt och riktlinjer efterföljs. Du skapar goda relationer i din grupp och rapporterar till närmaste chef och tekniknära förvaltningsledare.

Hos oss blir du del i ett team med kompetenta medarbetare med bra samarbetsklimat som arbetar med många system. Vi värdesätter också att ge goda förutsättningar för personlig utveckling. Det är vi på avdelningen Anläggningsinformation IT som jobbar för att uppfylla Trafikverkets behov och krav på IT-leveranser till de delar av Trafikverkets verksamheter som skapar och använder anläggningsinformation.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern och trygg arbetsplats med bra arbetsmiljö. Vi månar om att du ska kunna utvecklas men är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare. 

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är trygg och har god förmåga att skapa förtroende såväl inom gruppen som med beställare och intressenter och i ditt samarbete ser du både till grupp och till person. I din kommunikation lyssnar du in och kommunicerar på ett pedagogiskt sätt med din omgivning. Du har god problemlösningsförmåga och ser logiska samband i komplexa frågeställningar. Slutligen har du god förmåga att leda och driva teamarbete i projekt/förvaltningar med fokus att nå önskat resultat.

Vi söker dig som

  • har yrkeserfarenhet av att i närtid leda team inom projekt eller förvaltning inom IT-systemutveckling
  • har högskoleutbildning inom IT eller teknik om 180hp (120p) eller mer alternativt har annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet i närtid som vi bedömer motsvarar utbildningskravet
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av projektledningsmodeller, gärna XLPM
  • har erfarenhet av samarbetsmodell för förvaltning såsom PM3
  • har erfarenhet från en verksamhet med komplex IT-miljö

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se.

Vi planerar att hålla videointervjuer under vecka 50-51. Dessförinnan kommer mindre webbaserat test att vara en del i urvalsarbetet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Du behöver därför inte bifoga något personligt brev, det räcker med ditt CV.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef Magnus Burman,
0101233919

Rekryterande chef Andreas Hägg,
0101236825

Rekryterande chef Daniel Jobs,
0101257045

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828

Läs mer