Logga in
Logga in

Regionansvarig IKT (Informations- och kommunikationsteknik) Sydöstra

Vill du vara med och bygga något nytt och samtidigt arbeta i en viktig roll för att bedriva arbetet framåt inom VO IKT på ett strukturerat och utvecklande sätt? Då kan du bli regionansvarig IKT för region Sydöstra!

Sök tjänsten

Om jobbet

Från den 1 januari 2024 anpassar vi vår regionala indelning till Sveriges nya civilområden. Det innebär att vi stärker Trafikverkets förmåga till regional ledning och styrning i normalt läge och i kris, höjd beredskap och i säkerhetspolitisk kris.

Därför söker vi nu dig som vill arbeta som regionansvarig IKT och representera VO IKT i Trafikverkets regionala ledningsgrupper. Då detta är en helt ny roll får du möjlighet att tillsammans med dina kollegor vara med och bygga något nytt! Du arbetar i en central och strategisk roll och samverkar med chefer och medarbetare i hela Trafikverket som berörs av regionens leveranser.

Som regionansvarig IKT har du en viktig roll i Trafikverkets leveranser vid såväl normala förhållanden som vid kris och höjd beredskap. Du bidrar med informations- och prioriteringsunderlag till både VO IKT och till regionledningen. Du informerar regionledningen och företräder IKT vid exempelvis större incidenter, planerade ändringar, avvikelser i planerade åtgärder och problemutredningar.

Vidare deltar du i planering och uppföljning av åtgärder som har en påverkan i regionen samt deltar i beslut om när utförandet ska ske i regionen. Viktiga mål och uppgifter i rollen är att:

  • Bedriva ett strukturerat och utvecklande arbete i våra nya regionala ledningar
  • Samarbeta med de som har ett nationellt leveransansvar inom VO IKT
  • Företräda VO IKT i relevanta styrgrupper i regionen
  • Företräda VO IKT eller Trafikverket i samarbete med andra myndigheter i regionen

Du kommer rapportera direkt till biträdande chef VO IKT.

"Jag som kommer att bli din chef heter Magnus Dalersand. För mig är engagemang och att leverera resultat kopplat till verksamhetens utveckling mycket viktigt, och vi når våra mål genom att vi alltid gör vårt bästa, och vi gör det schysst mot varandra".

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person skapar du tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Du har en god social förmåga som gör att du lätt kan samarbeta med andra. Du arbetar strategiskt och resultatorienterat, trivs med att jobba i team men tar även eget ansvar i att driva Trafikverkets, regionens och VO IKT:s arbete framåt. Du har förmåga att kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt, både med kollegor och med externa intressenter.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års relevant erfarenhet av att agera sponsor eller styrgruppsmedlem i projekt
  • har en övergripande förståelse för it och/eller telekom
  • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att arbeta inom komplexa branscher såsom infrastruktur, it och telekom
  • har ledarerfarenhet

Övrig information

Möjliga placeringsorter för tjänsten är Jönköping och Linköping.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

I denna rekrytering kan webbaserade tester och/eller arbetsprov förekomma som en del i urvalet. Intervjuerna sker digitalt via Skype och är planerade att genomföras under vecka 25-26. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Magnus Dalersand,
0101231032

SEKO: Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO: Kjell Israelsson,
0101257225

ST: Magnus Hedström,
0101232828