Logga in
Logga in

Sektionschef Anläggningsdrift Telekom

Är du en utvecklingsinriktad och närvarande ledare som vill ansvara för en stimulerande och händelsefylld verksamhet. Då kanske du är vår nya sektionschef!

Sök tjänsten

Om jobbet

Vi söker dig som vill vara en nyckelperson i vårt viktiga arbete med att säkerställa och utveckla vårt uppdrag inom telekom som många verksamheter i Trafikverket är beroende av. 

Som sektionschef har du ansvar för driften av våra kabelanläggningar och teknikhus/datahallar. Sektionen hanterar också kabelanvisning, tillträdeshantering och inplaceringar i våra anläggningar. 

Det är en bred roll där du rör dig mellan att vara strategisk och operativ. Fokus i ledarskapet ligger på att värna om det goda samarbetet för att säkerställa och utveckla sektionens uppdrag. Du kommer att arbeta med utveckling av arbetsmetoder som leder till förbättringar i verksamheten samt följer upp aktiviteter, projekt och resultat. Dina 21 medarbetare är placerade på olika orter i landet, så visst resande ingår i tjänsten. 

Jag som blir din chef heter Patric Hellström. I mitt ledarskap är jag mån om en öppen dialog som bygger på ömsesidigt förtroende. Tillsammans med dina sektionschefskollegor bildar vi enhetens ledningsgrupp. Ledningsgruppens arbete består bland annat av att utveckla och skapa bra förutsättningar för våra medarbetare att utföra sina uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en högskoleutbildning med teknisk inriktning, eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har relevant ledarerfarenhet, där du arbetsleder andra, t ex arbetsledare, projektledare, förvaltningsledare eller liknande
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet och/eller utbildning med inriktning Telekommunikation.
  • har chefserfarenhet inklusive budget-, verksamhets- och personalansvar
  • har erfarenhet av att leda medarbetare på distans

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. 

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Har du frågor om tjänsten nås rekryterande chef från den 15/8. 

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss. Webbaserade tester kommer användas som en del i urvalsprocessen och intervjuer är planerade att ske vecka 37-38.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Du behöver därför inte bifoga något personligt brev. 

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Patric Hellström,
0101257619

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828