Logga in
Logga in

Sektionschef Anläggningsnära IT-lösningar

Som sektionschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Järnväg IT är en avdelning inom verksamhetsområdet IKT (Informations och kommunikationsteknik). Vi utvecklar, anskaffar och driftar IT-lösningar kopplade till järnvägen. I vårt uppdrag ingår också att ansvara för den sammansatta IT-leveransen, vilket innebär att tillsammans med hela IKT arbeta för att skapa bästa förutsättningar för leveransen. En av enheterna inom avdelningen ansvarar för anläggningsnära IT. Enheten har två underliggande sektioner och till en av dem söker vi nu en sektionschef. Sektionen består av ca 10 kompetenta medarbetare och konsulter och har en verksamhet som bedrivs på olika orter i landet.

I din roll som sektionschef har du en bred roll; arbetet har en stor spännvidd av operativa och taktiska frågor. Din huvuduppgift är att leda, samordna och utveckla verksamheten. Du har personalansvar för din sektion och skapar förutsättningar för en positiv arbetsmiljö som uppmuntrar till samarbete och kreativitet, samt stödjer och utvecklar medarbetarna genom ett tydligt och coachande ledarskap. I samarbete med andra verksamhetsområden inom Trafikverket driver du utveckling av arbetsmetoder som leder till förbättringar och effektivitet. Du ingår i enhetens ledningsgrupp och bidrar aktivt till att enheten och avdelningen når sina mål och leveranser.

Vad kan vi erbjuda dig?

Trafikverket erbjuder dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Som chef på Trafikverket får du stora möjligheter till utveckling och erfarenhetsutbyte både lokalt och nationellt. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Ledarskapet på avdelningen och enheten bygger på tillit, ansvarstagande och samarbete. Vi drivs av att skapa engagemang och att sträva efter att bli lite bättre hela tiden. 

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning inom IT om minst 180 hp alternativt annan utbildning i kombination med flerårig erfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig
  • har aktuell och relevant ledarerfarenhet, till exempel ledning av uppdrag, projekt eller verksamhet inom IT/teknik
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har chefserfarenhet inom IT-området
  • har erfarenhet av IT-utvecklingsprojekt i komplexa systemmiljöer hos en större organisation
  • har erfarenhet av upphandling av IT-system
  • har erfarenhet av ICS- eller SCADA-system

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år. Möjliga placeringsorter för denna tjänst är Borlänge, Gävle eller Malmö.

Intervjuer är planerade att genomföras via Skype v 23 och 24.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Fredrik Berntsson,
0101231128

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828