Logga in
Logga in

Sektionschef Applikationsinfrastruktur

Vill du vara med och leda vår spännande resa i en komplex verksamhet där vi bland annat är på gång med att implementera molnteknik i våra leveranser?

Sök tjänsten

Om jobbet

Vi söker nu dig som är en utvecklings- och lösningsorienterad ledare, som tillsammans med övrig ledning och medarbetarna utvecklar vår organisation och våra arbetssätt och på så vis driver verksamheten och våra leveranser framåt.

Enheten Datacenter är tillsammans med övriga enheter inom avdelningen förutsättningsskapande för övriga avdelningar inom verksamhetsområde IKT och ansvarar bland annat för att leda drift och förvaltning av Trafikverkets tekniska it-plattformar (server, lagring, backup).

Utifrån en tydlig arbetsgivarroll och tillsammans med övriga chefer och ledare inom enheten, leder, planerar, utvecklar och följer du upp sektionens och enhetens arbete så att det bedrivs effektivt och kvalitetssäkrat mot verksamhetsmålen. Ditt intresse för förändringsledning är stort och du gillar att arbeta framåtriktat tillsammans med andra. Du bidrar till att skapa en positiv arbetsmiljö som uppmuntrar till samarbete och kreativitet.

Som sektionschef har du personal-, verksamhet- och ekonomiansvar för sektionen. Din sektion består av ca 25 medarbetare som har sin placering på olika orter, vilket innebär att vissa resor ingår i tjänsten.

-Jag som blir din chef heter Patrik Mårtensson och för mig är prestigelöshet, driv och engagemang viktigt i både ledar- och medarbetarskapet. Det är tillsammans vi åstadkommer resultat och tillgodoser den nyttjande verksamhetens förväntningar och därför blir samarbetet, oavsett roll och organisatorisk tillhörighet, den kritiska framgångsfaktorn.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas, eftersom du aktivt kommer att leda förändringsarbete.

Vi söker dig som

  • har flerårig och aktuell dokumenterad chefserfarenhet med personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar
  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning it alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har erfarenhet av att leda förändringsarbete avseende organisation, arbetssätt, processer och/eller kultur
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att leda på distans
  • har erfarenhet från större verksamhet som har egen drift och förvaltning av it-infrastruktur såsom server, lagring och backup
  • har erfarenhet av och/eller kunskap om agila arbetssätt

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se.

Vi planerar att hålla videointervjuer under vecka 24-25. Dessförinnan kommer webbaserade tester vara en del i urvalsarbetet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök tjänsten

Rekryterande chef Patrik Mårtensson,
0101257804

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828