Logga in
Logga in

Sektionschef för Trafikverkets nätövervakning (NOC)

Stimuleras du av att leverera resultat och få människor att växa? Vill du leda en välfungerande och händelsefylld verksamhet med växande efterfrågan? Då kanske du är vår nya chef för Sektionen NOC!

Sök tjänsten

Om jobbet

Sektionen NOC som utgör nätövervakningen är en mycket viktig pusselbit i Trafikverkets operativa organisation och en väldigt central del av Telekomverksamheten. Som chef för sektionen ansvarar du för att leda, styra och utveckla vår verksamhet.

Den pågående och allt mer omfattande digitaliseringen av både järnväg och väg leder till stora behov av mer uppkopplad och intelligent anläggning som i sin tur ställer stora krav på underliggande Telekominfrastruktur. Telekomanläggningen både växer och utvecklas i snabb takt med nya tekniker på väg in, som exempelvis 5G.

Uppdraget omfattar många olika delar där utmaningarna spänner mellan allt ifrån djupa tekniska frågor, bemanning och personal till flöden och processer, och där du som chef rör dig mellan att vara operativ och strategisk. Rollen innebär många kontaktytor och relationer att hantera och arbetets fokus handlar om att med gott ledarskap både bygga förtroende, leverera resultat och driva utveckling.

Som sektionschef har du leverans-, resultat-, budget- och personalansvar för omkring 25 medarbetare där merparten är skiftgående 24/7/365. Du är underställd enhetschefen och deltar i enhetens ledningsgrupp. Resor ingår i tjänsten och placeringsort för tjänsten är Gävle.

Jag som blir din chef heter Sam Sjöblom och jag står för ett engagerat och framåtdrivet ledarskap. Tillsammans med dina sektionschefskollegor bildar vi enhetens ledningsgrupp. Ledningsgruppens arbete består bland annat av att utveckla och skapa bra förutsättningar för våra medarbetare att utföra sina uppdrag.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Du har god analytisk förmåga och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som:

  • har universitets-eller högskoleutbildning inom IT eller Telekom alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har i närtid arbetslivserfarenhet av att arbeta i en operativ verksamhet, med exempelvis övervakning/händelsehantering
  • har kunskap och förståelse kring Telekomanläggning eller datakommunikation
  • har erfarenhet av att leda andra
  • har goda kunskaper i svenska, både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av förändringsledning
  • erfarenhet av ledningsgruppsarbete

Övrig information

Placeringsort: Gävle. Intervjuer sker via Skype och är planerade att genomföras under v.51 (eventuellt även under v.52 (28e-29e december) vid behov).

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Sam Sjöblom,
0101235040

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828