Logga in
Logga in

Sektionschef Samarbete och arbetsflöden

Som Sektionschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vill du vara med och bidra till utvecklingen av en sektion inom Trafikverkets IT-organisation? Just nu söker vi en chef som kommer att leda arbetet med inom sektionen Samarbete och arbetsflöden - plattformar inom SharePoint och K2.

Som sektionschef leder och utvecklar du sektionen och har personalansvar för 13 medarbetare. Medarbetarna finns framförallt i Borlänge och Göteborg men också på några ytterligare orter. Tillsammans med er arbetar det c:a 9 konsulter inom sektionen. Ditt viktigaste uppdrag är att arbeta med kompetensförsörjningen och att utveckla sektionen. Det är mycket på gång och flera förändringar kommer att ske. Du skapar de bästa möjliga förutsättningarna för alla medarbetare och bidrar till positiv arbetsmiljö. Du ingår i enhetens ledningsgrupp tillsammans med de andra sektionscheferna och där bidrar du aktivt till verksamhetens utveckling. 

Vad kan vi erbjuda dig?

Trafikverket är en modern arbetsgivare där möten ofta sker i digital miljö. Att kunna bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen är ett måste i en verksamhet som vår. Du är första linjens chef och leder sektionen genom starkt personalengagemang, öppenhet, samarbete och samverkan med medarbetarna, chefskollegor och andra samarbetsytor både internt och externt.

Några ord från din framtida chef

Jag som blir din chef heter Robert Östlund. I mitt ledarskap är jag mån om att medarbetarna ska trivas och må bra. I vår vardag ska vårt förhållande bygga på ömsesidigt förtroende och transparens i våra förväntningar på varandra. För mig är det viktigt att hela tiden finnas nära verksamheten och vara införstådd med de utmaningar som vi har, samtidigt som jag undviker att detaljstyra. Hoppas att just du är intresserad av att komma och jobba med mig och mitt team. 

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som:

  • har eftergymnasial utbildning med IT/ teknisk inriktning, alternativt annan utbildning som vi tillsammans med erfarenhet bedomer som likvärdig
  • har dokumenterad ledarerfarenhet i närtid som chef, förvaltningsledare, projektledare, teamledare e.d. inom ett för tjänsten relevant område
  • har viss kännedom om systemutveckling
  • har goda kunskaper i svenska språket, så väl tal som skrift

Det är meriterande om du har kunskaper om olika förvaltningsmodeller inom IT.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Intervjuerna är preliminärt planerade att hållas v. 36/ 2022, via Skype.

Rekryterande chef finns tillgänglig för eventuella frågor via telefon v. 33, samt via mail (robert.ostlund@trafikverket.se) under hela annonseringsperioden.

#LI-Hybrid


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

ST Magnus Hedström,
0101232828

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

Rekryterande chef Robert Östlund,
0101231417