Logga in
Logga in

Sektionschef teknisk förvaltning tågledning

Har du ett stort intresse för förändringsledning och tycker om att arbeta framåtriktat tillsammans med andra och vill göra det i en verksamhet som gör stor samhällsnytta? Då kanske du är vår nya sektionschef!

Sök tjänsten

Om jobbet

Järnväg IT är en avdelning inom verksamhetsområdet IKT (Informations och kommunikationsteknik). Vi utvecklar och driftar IT-lösningar kopplade till järnvägen. Avdelningen växer med både arbetsuppgifter och medarbetare och vi är inne i en organisationsförändring där vi bildar nya sektioner på vår avdelning. Vill du vara med på resan?

Som sektionschef har arbetet en stor spännvidd av operativa och strategiska frågor. Din huvuduppgift är att leda, samordna och utveckla verksamheten samt ha personalansvar för medarbetare. Du skapar förutsättningar för en positiv arbetsmiljö som uppmuntrar till samarbete och kreativitet, samt stödjer och utvecklar medarbetarna genom ett tydligt och coachande ledarskap. I samarbete med andra verksamhetsområden inom Trafikverket driver du utveckling av arbetsmetoder som leder till förbättringar och effektivitet.

Här får du jobba i ett engagerat och hjälpsamt team som stöttar varandra i leveransen, både inom sektionen och tillsammans med övriga sektioner och i andra delar av Trafikverket, även i kritiska stunder. Vår tekniska miljö är komplex och hos oss finns samlad kompetens som du kommer att få ta del av och fortsätta utveckla tillsammans med övriga sektionschefer. Din arbetsgrupp består av Tekniknära förvaltare, Projektledare och Tekniska specialister placerade på tre orter.

Tågledning Tekniknära Förvaltning ansvarar för tekniknära förvaltning och projekt för teknisk vidareutveckling av tågledningssystem och digitala ställverk. Tågledningssystemen och ställverken är kritiska för Trafikverkets kärnverksamhet. Trafikverket är inne i en stor digitalisering av sin verksamhet där du som sektionschef kommer att vara en viktig spelare i utvecklingen. 

Jag som blir din chef heter Hans Bergström. Mitt ledarskap bygger på stort förtroende för mina sektionschefer, och att vi tillsammans ansvarar för ledning och styrning av enheten.

För dig som chef i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential hos oss. Som chef har du bland annat tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk och utbildningar och du kommer att ha tillgång till flera stödjande funktioner som stöttar dig i din roll som chef och ledare. Hos oss lönar sig goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att i undersökningar ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som

  • har några års erfarenhet som chef eller projektledare alternativt annan ledande roll som vi bedömer likvärdig
  • har några års erfarenhet inom antingen IT-infrastruktur/IT-system i operativa miljöer, alternativt järnvägssignalteknik alternativt trafikledningsarbete inom järnväg
  • har universitets- eller högskoleutbildning inom IT om minst 180 hp (120p), alternativt annan utbildning ihop med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av förändringsledning

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Intervjuer är planerade att ske under av vecka 41. Två korta webbaserade tester kommer dessförinnan vara en del i urvalsarbetet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Hans Bergström,
0101257007

SEKO: Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO: Kjell Israelsson,
0101257225

ST: Magnus Hedström,
0101232828