Logga in
Logga in

Senior Systemutvecklare IT

Som senior Systemutvecklare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

På avdelningen IKT järnväg (Informations- och kommunikationsteknik) vill vi ha engagerade och hjälpsamma medarbetare. Här arbetar vi gemensamt i team med utveckling, förvaltning och drift av operativt kritiska system. Vårt arbete syns på trafikcentraler, stationer och hos järnvägsföretag. Ett kliv in på Trafikverket och IKT järnväg är början på en resa där bara du bestämmer hur långt du kan gå!

Om jobbet

Har du ett brinnande intresse för systemutveckling? Vill du arbeta i en kreativ organisation där du bidrar till utvecklingen av Sveriges infrastruktur och framtidens järnvägar? Är svaret ja så är du kanske vår nya seniora Systemutvecklare!

Vi jobbar i team som består av flera roller och kompetenser som samarbetar i ett agilt arbetssätt. Som senior utvecklare kommer du leda och driva utvecklingsarbetet inom ett team ur ett tekniskt perspektiv. Du arbetar i hela kedjan från kravfångst till driftsättning och ansvarar för att designa, utveckla och testa komponenter. Du är rådgivande som expert i arkitekturfrågor och vid felsökning.

Utifrån din erfarenhet och kompetens kommer du att få introduktion och internutbildning. Vi erbjuder dig en möjlighet att utvecklas tillsammans med våra övriga medarbetare i ett område med många karriärvägar och utvecklingsmöjligheter. Vi vill att du ska nå din fulla potential och uppnå dina personliga ambitioner. Vi sätter därför tillsammans upp en plan för din framtid hos oss.

Christina Sveder, rekryterande chef berättar mer: "Vi har spännande uppdrag som gör skillnad för svensk tågtrafik både idag och i framtiden. Som senior systemutvecklare är du spindeln i nätet i ett utvecklingsteam med stora möjligheter att påverka lösningar och kvalité när det gäller teknik och utvecklingsfrågor."

Kvalifikationer

Som person ser du möjligheter i förändringar och är nytänkande med fokus på de långsiktiga lösningarna. Du gillar problem, har en god analytisk problemlösningsförmåga och älskar att grotta ner dig för att hitta orsaker och ta fram hållbara lösningar. Rollen kräver att du är duktig på att kommunicera och förmedlar budskap på ett enkelt sätt, är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har även en god samarbetsförmåga och skapar goda relationer både inom och utanför teamet.

Vi söker dig som har

  • högskoleutbildning med inriktning IT 180 hp (120 p) t.ex. systemvetare, dataingenjör eller annan utbildning i kombination med erfarenhet inom området som vi bedömer som likvärdig.
  • flerårig aktuell arbetslivserfarenhet av systemutvecklingsarbete i hela kedjan; kravställning, design, programmering, test och driftsättning.
  • flerårig aktuell arbetslivserfarenhet av programmering inom Microsoftplattformen med C# och .NET.
  • mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av att uttrycka verksamhetsbehov både i kod och i olika typer av modeller såsom t.e.x. klassdiagram
  • arbetslivserfarenhet av designmönster och arkitekturmönster såsom CQRS, Event Sourcing och MVVM, samt kunskap om varför och när de bör användas.
  • arbetslivserfarenhet inom ett eller flera av följande områden: .NET Core, Azure DevOps, enhetstester, microtjänster (micro services), parprogrammering och kodgranskning, webbutveckling och SPA-applikationer (Single Page Application) med tekniker såsom typescript, angular.

Övrig information

Placeringsort för tjänsten är Borlänge eller Linköping.

Annonsen ligger publicerad till och med 2023-04-03. Därefter hanteras ansökningarna. Intervjuer sker initialt via Skype.

Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef, Christina Sveder om du har frågor om tjänst, verksamhet etc.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.


Sök tjänsten

Rekryterande chef: Christina Sveder,
0101231124

SEKO: Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO: Kjell Israelsson,
0101257225

ST: Magnus Hedström,
0101232828