Logga in
Logga in

Senior systemutvecklare IT

Hur utvecklar vi moderna och innovativa IT-lösningar för att göra Sverige närmare? Som senior systemutvecklare IT spelar du en viktig roll i att metoder inom systemutveckling följs och vidareutvecklas!

Sök tjänsten

Om jobbet

Som senior systemutvecklare ansvarar du för att omsätta verksamhetens behov till en implementerad IT-lösning i enlighet med dokumenterad arkitektur, riktlinjer och ramverk. Du medverkar till att IT-lösningar får en sådan utformning att nuvarande och förväntade krav kan realiseras med god effektivitet och till en rimlig kostnad. Du arbetar med design, utveckling, test, driftsättning samt dokumentation av de IT-system som enheten leverera ny- eller vidareutveckling av till nyttjande verksamhet. Arbetet kommer att bedrivas inom ett eller flera team och du har en viktig roll för att få utvecklingsteamet att prestera bra. Andra arbetsuppgifter kan vara:

 • kontinuerlig statusrapportering till tekniknära förvaltare/projektledare
 • tekniskt leda utvecklingsarbetet i det dagliga arbetet, agera mentor för andra utvecklare och se till att leverans sker inom givna ramar
 • se till att Trafikverkets metoder inom systemutveckling följs och vidareutvecklas
 • rådgivande som expert i felsökning eller arkitekturfrågor

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person har du god förmåga att överföra en komplex teoretisk lösning till en enkel mer effektiv praktisk lösning. Du arbetar lösningsfokuserat och strukturerat i ditt arbete. Du kan ta en ledande roll och vägleda/agera mentor till mer oerfarna systemutvecklare. Du har god samarbetsförmåga och ser teamarbete som styrka för att uppnå en mer effektiv leverans.

Vi söker dig som har:

 • en högskoleutbildning inom IT eller teknik om 180hp (120p). Alternativt har du annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet i närtid som vi bedömer motsvarar utbildningskravet
 • mångårig dokumenterad erfarenhet av systemutvecklingsarbete med ett flertal programmeringsspråk såsom .Net, C# och SQL
 • erfarenhet av systemutvecklingsarbete i hela kedjan; kravställning, design, programmering, test och driftsättning
 • erfarenhet i tre av följande områden: webbutveckling, distribuerade system, databasoptimering, och designmönster
 • erfarenhet av att arbeta agilt i förvaltnings- eller utvecklingsuppdrag
 • endera djup och/eller bred kunskap inom tekniskt område, ramverk, och metoder
 • goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av programmering med .NET Core, Javascript, TypeScript, Angular, React, Python eller Power Shell
 • erfarenhet av automation dvs. driftsättnings - och/eller testautomation
 • erfarenhet av Devops optimering (kultur, metoder och verktyg)
 • erfarenhet av att leda andra i uppdrag/projekt
 • erfarenhet av att vara handledare eller mentor

Övrig information

Placeringsort: Borlänge eller Gävle.

I denna rekrytering kan webbaserade tester och/eller arbetsprov förekomma som en del i urvalet. Intervjuer sker digitalt via Skype och är planerade att genomföras under vecka 15 och 16.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chefer Magnus Burman (magnus.burman@trafikverket.se) och Daniel Jobs (daniel.a.jobs@trafikverket.se) om du har frågor om tjänst, verksamhet etc.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Magnus Burman,
0101233919

14 Chef i 1:a linjen Sektion Daniel Jobs,
0101257045

SEKO Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Magnus Hedström,
0101232828