Logga in
Logga in

Specialist - samhällsviktig och säkerhetskänslig verksamhet

Sök tjänsten

Vi på enheten Säkerhet IKT förebygger och hanterar risker för - och konsekvenser av - incidenter, tillbud, olyckor, uppsåtliga (antagonistiska) handlingar och övriga händelser som kan leda till skada för person eller tillgång i alla samhällstillstånd.

Om jobbet

Vill du arbeta på Trafikverkets säkerhetsavdelning inom verksamhetsområde IKT, Informations och kommunikationsteknik? Säkerhetsavdelningen har ett samlat ansvar för säkerhet inom verksamhetsområde IKT och ingår i Trafikverkets övergripande säkerhetsarbete. Avdelningen Säkerhet består av ca 90 st medarbetare fördelade på tre enheter. Verksamhetsstyrning, Säkerhet IKT och Säkerhetsplattformar. 

Enheten, Säkerhet IKT, har sina leveranser inom samtliga säkerhetsområden, med tyngdpunkt på informationssäkerhet, säkerhetsskydd och civil beredskap. Enheten har ca 15 medarbetare på flera orter.

I rollen som Säkerhetsspecialist inom säkerhet består dina arbetsuppgifter av att stödja Trafikverkets verksamhetsområde IKT (Informations- och kommunikationsteknik) inom samtliga säkerhetsområden med tyngdpunkt på fysisk säkerhet och tekniska fastighetssystem. Vidare är du delaktig vid analys och bedömning, vägleder vid tolkning av lagkrav samt stödjer verksamheten vid införande av nya arbetssätt och verktyg inom olika säkerhetsområden.

Det innebär att du bevakar och deltar i nätverk inom säkerhetsområden samt bidrar med din kunskap och kompetens i utvecklings- och förbättringsarbete av arbetssätt samt agerar rådgivande till verksamhetsområdet IKT i säkerhetsfrågor.

I rollen som säkerhetsspecialist genomför du utbildningar internt för medarbetare på Trafikverket i form av workshops och föredrag.

Möjliga placeringsorter är Borlänge, Gävle, Solna, Göteborg eller Örebro.

Kvalifikationer

Du är en person med god analytisk förmåga där du ser samband och förstår dess påverkan på verksamheten. Du är van vid att ta egna initiativ och kan arbeta såväl självgående som i grupp. Du driver ditt arbete strukturerat för att leverera rätt resultat i rätt tid. Du har god kommunikativ förmåga och kan anpassa budskapet till mottagaren samt är duktig på att skapa delaktighet i olika forum. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskat resultat.

Vi söker dig som har:

  • universitet- eller högskoleutbildning med inriktning säkerhet eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • aktuell erfarenhet av arbete inom fysisk säkerhet
  • aktuell kunskap och arbetslivserfarenhet av gällande standarder inom området
  • kunskap och erfarenhet inom samhällsviktig och säkerhetskänslig verksamhet
  • goda kunskaper i såväl svenska som engelska, och kan uttrycka dig väl i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har:

  • kunskap om lagstiftning inom samhällsviktig och säkerhetskänslig verksamhet
  • aktuell erfarenhet av Fastighetsautomation med tyngdpunkt på säkerhetssystem för larm, passage och tillträdeslösningar
  • erfarenhet inom IT- och Telekominfrastruktur
  • erfarenhet av att hålla utbildningar eller workshops
  • arbetat inom offentlig förvaltning inom för tjänsten relevant område

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Intervjuer sker digitalt (via Skype) och är preliminärt bokade till att genomföras under v.25

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Erica Willborg,
0101257939

SEKO: Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO: Kjell Israelsson,
0101257225

ST: Magnus Hedström,
0101232828