Logga in
Logga in

Systemanalytiker/kravanalytiker IT

Som medarbetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Vill du arbeta i en kreativ organisation där du bidrar till utvecklingen av Sveriges infrastruktur och framtidens järnvägar? Är svaret ja - sök den här tjänsten hos oss på Trafikverket IKT järnväg! Du kommer att uppleva en stimulerande miljö med spännande möjligheter och variation för att utveckla dina färdigheter.

Om jobbet

Avdelningen Järnväg IT ansvarar för att vidmakthålla och utveckla IT-lösningar som har en avgörande betydelse för den svenska tågtrafiken vilket ställer höga krav på prestanda, tillgänglighet samt säkerhet. Som Systemanalytiker/kravanalytiker på IKT avdelningen järnväg IT jobbar du med kvalitetshöjning och kravställning i samband med utveckling och förvaltning av IT-system för att Trafikverkets verksamhet ska kunna fungera säkert och effektivt.

Arbetsuppgifter som kommer att förekomma är framför allt:

 • Ansvara för och bearbeta krav inom utvecklingsteam för implementering av IT-lösningar
 • Föra dialog och vara länken mellan verksamheten samt utvecklingsteamen
 • Genomförande av behovsanalyser, kravspecificering och förstudier
 • Analysera och rapportera konsekvenser vid planerad förändring eller nyutveckling

Utifrån din erfarenhet och kompetens kommer du att få introduktion samt internutbildning. Vi erbjuder dig en möjlighet att utvecklas tillsammans med våra övriga medarbetare i ett område med många karriärvägar och utvecklingsmöjligheter. Trafikverket vill att du ska nå din fulla potential och uppnå dina personliga ambitioner. Vi sätter därför tillsammans upp en plan för din framtid hos oss.

Medarbetares ord om systemanalytikerns uppdrag: "Som Systemanalytiker är du en viktig kugge i utvecklingsteam på Trafikverket. Du blir en del av kittet mellan IT och Verksamheten och får en unik förståelse för båda delarna. Med ett nyfiket sinne och en förmåga att våga tänka utanför ramarna medverkar du dagligen till att förbättra det svenska transportsystemet."

Kvalifikationer

Som person

 • är du analytisk, ser logik och samband i komplex information eller miljö med sikte på helhet och långsiktiga strategier.
 • har du en god kommunikationsförmåga och förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.
 • är du samarbetsorienterad, anpassar dig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.
 • är du strukturerad, arbetar enligt en tydlig metod, organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines.

Vi söker dig som har

 • högskoleexamen inom IT eller teknik 180hp (120p). Alternativt har du annan utbildning som i kombination med yrkeserfarenhet som av oss bedöms likvärdig.
 • aktuell yrkeserfarenhet av att arbeta som kravanalytiker inom IT
 • goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av informationsmodellering och processmodellering
 • erfarenhet av agila arbetssätt inom kravområde.
 • certifiering inom krav
 • erfarenhet inom systemutvecklingsarbete

Övrig information

Placeringsort: Borlänge

I den här rekryteringen används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker initialt via Skype.

Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef, Christina Sveder, om du har frågor om tjänst, verksamhet etc.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Christina Sveder,
0101231124

SEKO: Tony Ridderstedt,
0101257441

SACO: Kjell Israelsson,
0101257225

ST: Magnus Hedström,
0101232828