Logga in
Logga in

Systemspecialist IT

Som systemspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

IKT-organisationen har ett helhetsansvar för all it och telekom inom myndigheten, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare får du möjlighet att bidra och utvecklas i vår verksamhet inom många olika roller och befattningar. Du får vara med och forma framtidens transportsystem där it får en allt större betydelse. Vi jobbar brett inom hela IKT-området i intressanta samarbeten och partnerskap med branschledande organisationer och myndigheter för att skapa bästa möjliga nytta för samhällsmedborgaren.

Om jobbet

Som systemspecialist inom tele ansvarar du för Trafikverkets rikstäckande operativa IP/MPLS-nät. Att upprätthålla nätets kvalité är din huvudarbetsuppgift och du ingår i en sektion med beredskap tillsammans med kollegor, årets alla dagar dygnet runt.

Beredskapspersonalen är en förlängning av vår övervakningscentral (NOC) och bistår i mer komplicerade fall och felsökning. Du ansvarar och arbetar tillsammans med kollegor med uppgraderingar, framtida teknik, produktval, tester och lösningar. Du ansvarar även för viss intern utbildning om behov uppstår. 

Att upprätthålla rätt nivåer i reservdelslager ingår som en del i arbetet. I förekommande fall deltar du även i leveranser och bistår vår leveransavdelning i tekniska frågor. Att beställa arbete till vår entreprenör i fält kan även förekomma likväl som kontakt med leverantörer.

En av våra utmaningar är att hela telesidan är tekniskt skiftande och att den ständigt utvecklas. Vi har mycket fokus på säkerheten. Oavsett vad du har för bakgrund kommer mycket att vara nytt och för att du på bästa sätt ska komma in i arbetet kommer du att få en handledare/mentor. Vi är ett team som jobbar tillsammans även om stor del av arbetet är självständigt. Du leder oftast det egna arbetet, vilket ställer stora krav på egen initiativförmåga.

Resor i Sverige och utlandet kan komma att ingå i tjänsten.

Utöver schemalagd beredskap kan övrigt arbete förekomma nattetid. 

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har ett teknikintresse och en problemlösande analytisk förmåga. Du är van att arbeta utifrån tidsramar och mot uppsatta mål där kundens behov och förväntningar av kvalitet är i fokus. Att arbeta självständigt är naturligt för dig likaväl som att arbeta tillsammans med andra. 

Vi söker dig som

  • har minst högskoleutbildning inom teknik och/eller teletransmission alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har mycket god kunskap om TCP/IP, switching, routing, MPLS, IP-protokoll
  • har mycket god kännedom om nätverkslösningar och dess uppbyggnad
  • har mycket god kunskap om IP-teknologi, gärna i kombination med erfarenhet av dokumentation av IP-lösningar, samt förståelse om projektering och realisering av tekniska IP-lösningar.
  • har god erfarenhet av nätdesign, larminsamling, konfigurering av nätverksutrustning, övervakning och felsökning i IP-nät, servrar samt brandväggar
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.

Det är meriterande om du

  • har certifiering inom routing/switching
  • har kunskaper inom Linux

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Lars Holm,
0101257763

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Håkan Engström,
0101232014

SEKO Sven-Gunnar Billman,
0101257255