Logga in
Logga in

Systemspecialist IT

Är du intresserad av cybersäkerhet och vill vara med och skydda det svenska transportsystemet? Då är du nog personen vi söker!

Sök tjänsten

Om jobbet

Trafikverket bedriver en av landets mest komplexa och omfattande it-verksamheter och ansvarar för flera samhällsviktiga it-tjänster. Den ökade digitaliseringen har öppnat upp oändliga möjligheter men har samtidigt gett upphov till helt nya risker och hot. I rollen som systemspecialist på enheten Cybersäkerhet bidrar du inte bara till att skydda Trafikverkets digitala landskap, du bidrar till att skydda hela det svenska transportsystemet.

Sektionen Systemförvaltning är en del av enheten Cybersäkerhet. Vi ansvarar för att leverera robusta it-säkerhetsprodukter och it-lösningar till Trafikverkets digitala landskap. Sektionen ansvarar dessutom för att tillhandahålla tekniskt stöd, verktyg och plattformar till myndighetens Cyber Security Operations Center (Trafikverket-CSOC) och Computer Emergency Response Team (Trafikverket-CERT).

Du kommer vara del av ett engagerat team som förvaltar myndighetens e-postskydd. Systemspecialist IT är en senior roll där du arbetar med att vidareutveckla och effektivisera vår tekniska infrastruktur samt är verksam som expertstöd inom området. Arbetsuppgifterna omfattar bland annat:

 • löpande arbetet med installation, konfiguration och uppdatering av tekniska plattformar
 • analys av skadligt innehåll i e-postmeddelanden
 • livscykelhantering och åtgärdsplanering
 • deltagande i projekt eller uppdrag
 • hantering av incidenter och larm
 • löpande dokumentation av rutiner och systembeskrivningar

Kvalifikationer

Vem är du

För att lyckas i rollen ser vi att du är en person som har en god samarbetsförmåga, är lättsam och drivs av en vilja att utvecklas och nå framgång tillsammans med andra. Vidare tar du initiativ och ansvar för dina uppgifter och kan på ett självständigt sätt hitta och bygga säkra och kvalitativa lösningar. Du har god analytisk förmåga och ett brett intresse för teknik och IT. Du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten genom att samverka med andra.

Vi söker dig som har

 • eftergymnasial utbildning med inriktning data/IT alternativt annan relevant utbildning tillsammans med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • flerårig aktuell yrkeserfarenhet inom it-drift eller it-förvaltning
 • tidigare erfarenhet av att arbeta med it-säkerhet
 • mycket goda kunskaper i svenska, i tal och skrift
 • goda kunskaper i engelska, i tal och skrift

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av skydd mot skadlig kod, spam, phishing eller likande angrepp
 • kunskap om DNS, SMTP, DMARC, SPF och DKIM
 • erfarenhet av programmering och skripspråk
 • erfarenhet av it-drift eller it-förvaltning av linuxserverinfrastruktur
 • körkort för personbil

Övrig information

Trafikverket är stolt över att nyligen blivit rankad som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vi tror att goda prestationer kommer när medarbetare ges förutsättningar för en god balans mellan arbete, familj och fritid. Vi erbjuder en arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur.

För att möta framtidens risker och hot prioriterar enheten medarbetarnas utveckling. Genom externa och interna utbildningar ger vi dig det stöd du behöver för din kompetensutveckling.

Du erbjuds dessutom möjlighet till ett flexibelt arbetsliv och där du kan förlägga upp till 40 procent av din arbetstid på distans.


#LI-Hybrid

Ansökan

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Du behöver inte bifoga ett personligt brev då vi inte använder dessa i urvalssyfte.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Sök tjänsten

SEKO: Tony Ridderstedt,
0101257441

Rekryterande chef: David Birath,
0101239561

SACO: Kjell Israelsson,
0101257225

ST: Magnus Hedström,
0101232828